Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    válasz brd #1803 üzenetére

    Sokat hánytam-vetettem magamban a dolgot, végül arra jutottam, hogy nincs értelme a drágább sandy-bridge vonalnak. Nem lenne kihasználva az ereje.
    Így az LGA775 család marad. Intel alaplapban az intel-féle lan vezérlő miatt gondolkodtam, de ez egy külön intel lan kártyával kiváltható más alaplap esetén szerintem, megkockáztatom nagyobb hatásfokkal.
    A saját asztali gépemben q6600 van, annak a teljesítménye elégnek tűnik. Egyébként is a hdd gyorsasága és a ram mennyisége ami számítani fog, a processzor teljesítménye nem játszik akkora szerepet.
    Így egy jó Giga alaplap + gbit lan kártya szerintem fedezni fogja az igényeket.

    Erre gondoltam:
    GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR
    Intel PRO/1000 PT Desktop Adapter
    Q6600
    2x4GB 1066-os DDR3 ram (későbbi bővíthetőségre gondolván 2x4-nek még lenne hely)
    + hdd-k

    Minderre pedig Win2k3 kerül. (A 2008 nem tud olyat nyújtani pluszban ami ki is lenne használva - ahogy láttam - , valamint a gépigénye is nagyobb, bár nem jelentősen)
    Az alaplapon pont elég sata2 csatlakozó van, hogy az igényeket jó darabig lefedje. A processzor is nagyobbra cserélhető igény szerint (Q9xxx sorozat), a RAM is bővíthető (+8g későb), ráadásul DDR3, a hálózati forgalom sem terheli majd a procit a külön lan kártyának köszönhetően.

    Viszont amire nem találtam meggyőző adatot: az Intel gyártmányú eszközök (jelen esetben a lan kártya) problémamentesen működnek gyártóidegen más gyártó alaplapjában is? Ilyen téren még nincsenek tapasztalataim.

    [ Szerkesztve ]

    www.vakbelmutet.hu

Új hozzászólás Aktív témák