Új hozzászólás Aktív témák

  • prax_l

    csendes tag

    Kedves Fórumozók!

    A következő problémával fordulok hozzátok:

    A cégben ahol dolgozom, jelenleg 5db számítógép van hálózatba kötve. A netet egy D-Link DI-524 típusú router osztja szét a gépek közöt. Ezt a felállást még én csináltam meg az otthoni mezei hálózatom mintájára évekkel ezelőtt. Ez az egyszerű kivitelezési módszer itt is tökéletesen bevált és jól is működik.

    Most viszont beütött a krach. A külföldi anyacég az elavult gépparkunk és valami új hipermodern raktárkészlet program bevezetésének apropójából úgy döntött, hogy kapunk tőlük 3db új gépet. Ezeket a gépeket az új raktárkészlet/számlázó progival előtelepítve elküldik nekünk, és ezután az összes dolgot nyomon tudják majd követni, ami az itteni leányvállalaton belül történik. Mivel ez a jövőben mindannyiunk munkáját jelentős mértékben meg fogja könnyíteni, és még a régi többszörösen elavult gépeinkből is néhányat le tudunk cserélni így nagy volt a boldogság. Egészen addig, míg a gépek meg nem érkeztek, és el nem kezdtem kipróbálni őket egyesével. Először csak úgy óvatosan monitor, billentyűzet és egér kombinációval, hogy lássam mi a szitu. A három gép közül kettő darab Lenovo ThinkCentre Edge 72 típusú. Beindításukat követően örömmel láttam, hogy már Win7 Pro van rajtuk, és néhány programmal, tényleg elő vannak telepítve. Az utolsó gép ami miatt fennakadtam egy IBM System X 3100 M4 konfig. A fennakadás oka pedig a Windows Server 2008 R2.

    Halvány gőzöm sincs, hogy miért kellet nekik az IBM gépre Windows Servert telepíteni. Miért nem lett volna jó arra is a sima WIN7? Ami még feltűnt, hogy az IBM gépben 2db hálókártya ékeskedik. Akkor ez jelentheti azt, hogy ezt a gépet úgy kellene telepíteni, hogy a DSL modem erre a gépre csatlakozik és úgy egy switchre amibe jönnek a kliensgépek? Lehet, hogy ha a csak simán a meglévő hálózatba csatlakoztatom őket, akkor nem fog működni a raktár progi, vagy szerintetek mindegy hogy van hálózatba kötve?

    Egyelőre nem kötöttem össze semmit semmivel, mert amikor ezt megláttam, úgy voltam vele, hogy ezt inkább megkérdezem előtte.

Új hozzászólás Aktív témák