Új hozzászólás Aktív témák

  • tonermagus

    aktív tag

    Sziasztok!

    Lenne pár kérdésem, ha tudtok válaszolni legalább egyre akkor már boldog ember vagyok :D
    Tehát szépen sorban:

    1. kérdés: Adva van egy szerver (Windows2008), amiben két hálókártya van. Több hónapig működött a szerver úgy,hogy csak az egyik hálókártyáját használtuk. De most kitaláltuk, hogy megtámogatjuk a hálózatot 2 db egymástól elszeparált VLAN-al. Egyik legyen 192.168.1.0 a másik 192.168.2.0. Egyik VLAN ment a szerver 1-es hálókártyájába, a 2-es a másikba.
    Mindkét hálókártyára beállítottuk az IP-t, viszont nem tudom, hogy a DNS bejegyzésekkel van-e valami dolgom. Ugyanis a logban hiba jelenik meg a DNS résznél: "DNS nem tud csatornát nyitni az alábbi IP-címre: 192.168.2.x"
    Valamit kihagytam?

    2. kérdés: Ugyan ez a szerver a netbios névre pingelve IPv6-os címmel válaszol. Ez elvileg nem probléma, de nem használunk csak IPv4-et :D Elméletileg csak törölnöm kellene az IPv6 protokolt, és kész?

    3. kérdés: Vannak a hálózatban vékonyklienses gépek, amik lényegében terminál userek. Ahogy elindítunk egy ilyen Thin klienset elindul a saját oprendszere, és elindulás utána automatikusan csatlakozik távoli asztali kapcsolattal a fent szervergépre. Ezeknek a Thin Pc-knek fix 192.168.2.x ip címük van és a szerver 192.168.2.x-es oldalára csatlakoznak. Mégis valamiért nem tudnak felcsatlakozni rá, hibát írnak ki, hogy ezen az ip címen nem található szerver... Ámbár ha később (20-30 sec) megpróbálunk újracsatlakozni akkor viszont már engedi.... Lehet hogy ez is az 1-es kérdésemben leírt DNS problémával kapcsolódik össze? Olyan mintha egyből nem ismerné a szervert, de pár sec múlva már ismeri :D

    4. kérdés: Ez elég lúzer kérdés. De van egy szolgáltatás, ami elindul automatikusan a szerveren. Amikor elindul feljön egy konzol, amin a futási állapotot jeleníti meg... Na mármost én nem szeretném, ha ez a konzol megjelenne a Thin PC-ken... Hol és mit kell konfolni a GOP-ban hogy jó legyen ?

    Ez elég sok kérdés lett, de köszönöm előre is a válaszokat :C

    Minden jót!

Új hozzászólás Aktív témák