Új hozzászólás Aktív témák

  • adam_454

    tag

    válasz zolikaDB #14645 üzenetére

    na innentől válik érdekessé a téma. elvileg működik a akkor a router legalábbis van benne valami élet. ki kellene próbálnod valamit: letölteni valami cdről futó rendszert pl egy linux live cd, és megnézni, hogy az mit szól a routeres nethez. de az is lehet, hogy a router tényleg kaka, merthogy icmp csomagok még átcsorog(hat)nak rajta de amúgy nem sok semmi más.
    windows live messenger aka msn mesengernek van egy jó kis toolja, amit akkor dob fel, hogyha hálózati probléma miatt nem tud bejelentkezni. hibaelhárítás gombra kattintva ugrik elő, ahol ellenőriz pár dolgot. ezt nézd meg, és írd le, hogy mire panaszkodik. hogyha az átjáróra, akkor a router lesz használhatatlan.
    még1: villámlás után újra kellett állítani a routert?

    switch meg router között mi a különbség

    a switch az egy olyan eszköz aminek segítségével össze lehet kötni utp kábellel több gépet is, aránylag okos egy teremtés, mert tudja, hogy melyik portján melyik gép lóg, és ha valaki valakinek akar küldeni valamit akkor csak annak a gépnek küldi tovább akinek kell, ezzel elérhető az, hogy egyszerre több gép is tudjon forgalmazni. pl ha az 1. porton csüngő gép a 3. porton csüngő géppel beszélget, pl egy filmet küldenek át, attól még a 2. porton lévő gép is tud forgalmazni a 4. felé. Ezt egy hubbal nem tudod elérni mert az a bejövőt mindenkinek tovább küldi. a router az lényegében egy hálózati útválasztó, ami két hálózatot köt össze, egy személyben switch (a saját kis otthoni gépeidet köti össze egy hálózattá), és átjáró a másik hálózat (jelen esetben az internet felé). röviden nagyjából ennyi, persze van pár rész benne amibe beleköthetnek a pontos definíciót ismerő emberkék

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák