Új hozzászólás Aktív témák

  • Lauda

    félisten

    válasz Laybee #15674 üzenetére

    A bootból programmal nem is tudod kiszedni, csak parancsokkal:

    xp alatt: fixmbr, fixboot

    vista alatt: bootsect

    (vagy XP install cd-ről bebootolsz, majd kéred a recovery konzolt. Ott fixboot, fixmbr)

    A Windows XP helyreállítási konzolja

    [I]FIXBOOT
    fixboot meghajtónév:
    E paranccsal új Windows rendszertöltő szektort írhat a rendszerpartícióra. A parancsszintaxisban használt meghajtónév annak a meghajtónak a betűjele, melyre a rendszertöltő szektort írni szeretné. A parancs a Windows rendszertöltő szektorában bekövetkezett sérüléseket javítja, és felülbírálja a rendszertöltő partícióba való írás alapértelmezését. A fixboot parancs csak x86-alapú számítógépeken használható.
    FIXMBR
    fixmbr eszköznév
    A rendszertöltő partíció fő rendszertöltő rekordjának (MBR) javítása. A parancsszintaxisban használt eszköznév annak az eszköznek a neve, melyen új fő rendszertöltő rekordot kíván létrehozni. Az argumentum megadása nem kötelező. Erre a parancsra akkor lehet szükség, ha egy vírus következtében megsérült a fő rendszertöltő rekord, és a Windows nem indul el.

    Figyelmeztetés: A parancs vírus jelenléte vagy hardverprobléma esetén sérülést okozhat a partíciós táblában. A parancs használata elérhetetlenné tehet egyes partíciókat. A parancs használata előtt ajánlott víruskereső szoftvert futtatni.

    Az eszköznév a map parancs kimenetéből állapítható meg. Az eszköznév elhagyása esetén a parancs a rendszertöltő eszköz fő rendszertöltő rekordját javítja. Erre példa:
    fixmbr \device\harddisk2
    Ha a fixmbr parancs érvénytelen vagy nem szabványos partíciós táblát érzékel, a fixmbr egy üzenetben engedélyt kér a fő rendszertöltő rekord újraírására. A fixmbr parancs csak x86-alapú számítógépeken használható.
    [/I]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák