Új hozzászólás Aktív témák

  • Manitou

    addikt

    Az alábbi számomra érthetetlen windows telepítési gondom van.

    Addott a gépem (adatoknál) , Eddig 1 db 120GB-os Seagate IDE-s vinyó volt benne. Most vettem egy 640GB-os Samsung SATA2-es vinyót. Erre próbálnék XP-t feltenni.

    A régi winyón lévő oprendszer alól Acronisal particionáltam a vinyót és leformáztam NTFS-re. Majd winXP telepítéskor az első újraindítás után az a szöveg fogad, hogy hiba a rendszer betöltésekor.
    Ok próbáljuk ki egy másik XP-vel, azzal már érdekes módon csak 131GB-osnak látta a winyómat és ismeretlen formátumnak, ekkor itt letöröltem a partíciót és létrehoztam egy 50GB-ost NTFS-re formázva, a maradék 80-at formázatlannak látta, mindegy telepítsülk a wint. Az első újraindítás után ezt dobta : NTLDR is missing Press CTL+ALt+Del to restart
    Ezután boot CD-vel Acronissal leformáztam az 50GB-os részt , a maradékot formázatlannak látta, azt NTFS-re egybe az egészet megcsináltam ismét. Majd újból elkezdtem telepíteni a legelőször használt XP-t, ez már telepítésnél látja mindkét partíciót rendes méretben, de újraindítás után
    A disc read error occurred Press ctrl+alt +del to restart szöveg fogad.

    Visszadugom az alaplapra a régi rendszervinyót és most mindkét vinyó rá van kötve a gépre, így a totalcommander látja a winyót, mindkét partíciót, a windows mappa fel van rá másolva. HD Sentinel nem találja hibásnak a winyót.

    Mi lehet a probléma? :F Gondolkodtam rajta, lehet egy alaplapi biosfrissítés megérne egy próbát.

Új hozzászólás Aktív témák