Új hozzászólás Aktív témák

  • canniball

    nagyúr

    válasz Steelmanus #25545 üzenetére

    "Nem ezt akartam kerdezni, hanem azt hogy..."
    Na akkor kezdem az elején. :DDD Van nekem az XP telepítőm, ezt telepítés előtt jól megenlájltoltam, pl. beállítottam a felhasználói fiókokat így: rendszergazda fiók, jelszóval védve+canniball fiók, jelszóval védve, autom. bejelentkezésre állítva+vendég fiók kikapcsolva. Így telepítés közben már nem kért semmit, hiszen megkapta előre. Telepítés után a Felhasználói fiókokban elérhető a canniball fiók+a kikapcsolt vendég fiók, a rendszergazda nevű fiók itt nem látszik, de fenti módszerrel elérhető. Ha jól sejtem jelen esetben a rendszergazda fiók az "Ász" és a canniball fiók a "Király". :)

    "Inkabb azt ird le hogy miert akarod ezt a procedurat csinalni tehat a logikat keresem az egeszben."
    Ha úgy csinálom ahogy fentebb írtad (plusz egy fiók, programoknak megmondani ki használhatja stb.) az szvsz sokkal macerásabb. Így most:
    1. feltelepítettem (majdnem) mindent a canniball fiókhoz.
    2. a rendszergazda fiókba átlépve megvonom a fenti fióktól a rendszergazda jogot, így védett lesz a rendszer, de mindent úgy tudok használni ahogy rendszergazda joggal beállítottam, hiszen ehhez a fiókhoz történtek a telepítések/beállítások.
    3. ha ismét szükségem lesz arra hogy telepítsek a rendszergazda fiókba átlépve meg tudom adni a canniball fióknak a rendszergazda jogot, így ismét ehhez a fiókhoz történik a telepítés/beállítás és teljes szépségében használhatom. :)

    Remélem így már érthető a logikám és nem csak én gondolom úgy, hogy megvalósítható! :R

    https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

Új hozzászólás Aktív témák