Új hozzászólás Aktív témák

  • leyo76

    senior tag

    válasz nyuszi123456 #31250 üzenetére

    Na akkor kezdjük elölről!

    Sajnos az (ha nem kerülte el a figyelmem) nem derült ki hogy milyen gépről van szó, de én szétnéznék a gyártó oldalán, esetleges bios frissítés után és egyéb infó szerzés érdekében.

    Ha jól sejtem az egész gépet formázni szeretnéd, teljesen letörölni mindent és egy vadi új xp-vel felruházni.

    Ha valóban látod biosban a szóban forgó meghajtót akkor én más más bootlható lemezt is kipróbálnék.

    Hogy két legyet egycsapásra üssél a következőt ajánlom GParted - ezt letöltöd neroval kiírod (elmentett képfájl opcióval). Egy cd-d bánja, de a cél érdekében gondolom ez nem akadály.

    Ezzel újra indítasz, bootolásnál őt választod (ha jól emlékszem magától indul ha benn van a cd, még gombot sem kell nyomni). Ezzel formázni és particionálni is lehet akár többféle filerendszerben - neked ntfs kell. Az egész grafikus felületű, tehát használata egy átlagos júzernek sem okozhat problémát.

    Ha minden megvan akkor cd csere - xp-t betesz és restart. Ha mégsem akar az xp bootolni akkor ott lemezzel valami gond van még akkor is ha eredeti, javasolnám hogy szerezz be egy ugyan olyan verzió másolatot mint a tiéd és a te kulcsoddal regisztráld (így nem követsz el vétséget, mert biztonsági másolatod lehet).

    Bármi történjen, nem kell megijedni mert az op. rendszer így is meg úgy is telepíthető, de az így ebben formában nem megy, személyesen kell szakembernek látnia.

    Ha esetleg nem sikerült és használni akarod a gépet addig is akkor szerezz be egy ubuntu live cd-t - mert ha gparted bebootol akkor az is fog.

    Remélem érthető volt így.

Új hozzászólás Aktív témák