Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz Doris Lune #34345 üzenetére

    Most telepítettem próbából virtuális gépre egy SP3-as XP-t. Különösebb törölgetés nélkül (pagefile kikapcsolva persze), install után 800 MB-ot foglalt. Telepítettem .NET 3.5 SP1-et (ezzel ugye a 2.0, 3.0 is feltelepül, tehát pazaroltam :) ), kb. 600 MB kellett neki telepítés közben, utána kb. 300 MB-ot foglal. Majd telepítettem IE8-at is. Aztán Windows Update (direkt, mert az sok helyet igényel). No' itt már trükközni kellett, mert nem fért el az összes frissítés letöltve, és közben installálva, ezért több részletben indítottam az Update-et (80+ db frissítés van egyébként, ha .NET és IE8 is van egy kopasz SP3-as XP-n), ill. itt már a géphez rendelt 512 MB RAM is kevés volt (eldobta magát az Update, még a keresgélés közben) ezért adtam neki 128 MB pagefile-t.
    A Program Files-ből egyébként még törölhető a Messenger, MSN, és MSN Gaming Zone (bár ez asszem' üres eredetileg is) könyvtár is, ill. a windows könyvtárból a $hf_mig$ könyvtár is áthelyezhető máshová, csak akkor kell visszatenni, ha telepítesz valamilyen M$-os frissítést (persze csak akkor, ha telepítgetsz frissítéseket egyáltalán, mert amúgy nem lesz ilyen könyvtár).
    Tehát, ha nem szórakozol a frissítésekkel, akkor kb. 800 MB-od marad szabadon (IE8 és .NET 3.5 SP1 telepítve). Az összes frissítést feltelepítve (.NET 2.0-3.0-3.5 SP1, és IE8 is telepítve), ill. a korábban írt dolgokat kigyomlálva, most 480 MB szabad helyet ír a 2 GB-os partíción. Te valami kihagytál a gyomlálásból, ha neked olyan nagy. Rendszervisszaállítás kikapcsolva, lomtár ürítve pl.?
    (Az IE8-hoz nem ragaszkodnék egyébként, ha direkt nem kell valamiért, nem használom, csak olyan rendszerkomponenseket is lecserél, amit más program is használna, és az újabb verzió kell neki, nem jó az IE6-os.)

    A vírusvédő, google chrome mehet az sd kártyára, miért a win mellé akarod telepíteni?
    Milyen driver az, aminek 2xx MB hely kell? :Y

    [ Szerkesztve ]

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák