Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    válasz DigitXT #40158 üzenetére

    Windows 7-nél egyszerű a szitu. Biosban bekapcsolod az AHCI-t és úgy telepíted. A Win7-ben van beépitett MS AHCI driver, ami kb olyan lassú mintha IDE módban lenne, de mégis látja vele telepitéskor az AHCI vezérlőre kötött cuccost. Utána felteszed a legfrissebb IntelINF alaplapi drivert, s láss csodát, felmegy vele az AHCI is. Lehet örülni :)

    XP-nél le kell tölteni a legfrissebb F6 Floppy cuccost, ami az Intel Matrix Storage Manager része. Úgy is lehet, hogy leszeded magát a programot, elinditod a telepitőt, de nem teszed fel, hanem kihalászod az ideiglenes könyvtárból a megfelelő drivert (néhány .sys, inf, txt esetleg dll filet találsz majd ott).
    Intel oldalon keresőbe beütve ICH10R AHCI első találat (ez a floppy változat). [link]

    XP-n tehát: letöltöd, kicsomagolod, jobbgomb az IDE vezérlőn, és azt az opciót kell választani majd hogy Te választod ki az illesztőprogramot, rámutatsz az imént kicsomagolt holmira, a listából pedig kiválasztod az ICH10R sort. Amikor aztmondja ez nem biztos hogy jó lesz, csak nyomsz egy továbbot vagy okét, amit enged.
    Utána újrainditod a gépet, rögtön belépsz a BIOS-ba és átállítod a vezérlőt AHCI-ra (és nem RAID-re meg nem is RSST-re vagy mi az). Ha mindent jól csináltál a Windows kékhalál nélkül bebootol, felismeri a vezérlőt meg a rákötött cuccokat, majd kér még egy újraindítást.
    Lehet örülni :)

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák