Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz mzx #43093 üzenetére

    Gyakorlatilag leírtál mindent :) Klikkelj a download menüre és szedd le a legelső linkről az iso-t, írd ki lemezkép megnyitása vagy ilyesmi nevű opcióval cd író programtól függően, bootolsz róla és csinálod. Valóban egy alap oprendszer amiben csak annyi van ami ehhez kell és hogy felismerje a particionáláshoz szükséges hardvereket.
    Minden particionáló programnak van telepíthető változata is, ha valaki nem csinál ilyen nagy átrendezést csak időnként méretezget egy kicsit meg formatál annak ad egy grafikus felületet, gyorsabb egyszerűbb mint cd-t írni azt előkeresni ha kell. Általában ha olyat csinál benne az ember amit nem lehet futó rendszer alól akkor az is kér egy újraindítást. Nyugodtan felteheted ha kell majd egyébként, akár csak nézegetni a vinyókat, vagy pl fájlredszert konvertálni, stb már üres partíción az nem túl veszélyes művelet.

    Hát akkor végezd el a felület ellenőrzést ha vannak bad sectorok, win alól chkdsk C: /f /x /r persze ez csak ntfs-t tud, linux alól nem tudom azt a topikjában kérdezd meg. Én HDD Regenerator-al javítottam ilyeneket, ahogy nézem itt is leginkább ezt ajánlják, de írnak más programokról is. [link]: "The product ignores file system, scans disk at physical level. It can be used with FAT, NTFS or any other file system, and also with unformatted or unpartitioned disks."
    De csak akkor érdemes ha még nem haldoklik a vinyó, nézd meg HDSentinel szerint milyen az állapota.

    Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

Új hozzászólás Aktív témák