Új hozzászólás Aktív témák

  • StSanya

    őstag

    válasz King Unique #45322 üzenetére

    Nehéz megmondani látatlanban, hogy nálad mi lenne a célravezetőbb. Ha csak regisztrációs adatbázis részét képező egy fájl, pl. a "system" van megsérülve, akkor elég lehet a parancssorból a biztonsági másolatból azt visszaállítani. Kérdés, hogy tényleg ez van csak megsérülve, vagy más is, nincs-e más, pl. hardware hiba (tipikusan haláltusát vívó HDD) stb.

    Általában én ilyenkor először a Hirens-el ránézek a HDD-re (HDD Sentinel DOS-os változat), ha OK, akkor Hirens miniXP, nincs-e fájl rendszer borulás stb. Ha ugyanis ezek nem stimmelnek, akkor nem szabad chkdsk-t sem futtatni, mert nagyobb bajt csinálhatunk, mint ami van. Ekkor célprogrammal adatmentés van.

    Ha nincsenek fenti gondok, akkor jöhet vagy a helyreállítási konzol, chkdsk, esetleg más parancssori tool, és az egy-két fájl helyreállítása, vagy pedig az XP telepítő CD-t felhasználva egy javító XP telepítés. Itt azonban az se mindegy, hogy Home vagy Prof, meg ez az ilyen Pistike Edition Warez Forever változatú telepítőkön ez nem is szokott rajta lenni... ;)

    "Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."

Új hozzászólás Aktív témák