Új hozzászólás Aktív témák

  • REDeath

    őstag

    az xp "megbolondult" :U

    anya,apa,nővérem,én - ez a családom. mivel nővérem 2 perc alatt képes akármit tönkretenni a gépen, ezért gondoltam legyen külön fiók mindenkinek.
    meg is csináltam és ekkor ért az első meglepetés: nővérem profilját nem a doc&settings mappába tette, hanem a doc&setings-en belül létrehozott egy mappát, aminek a neve megegyezik a számítógépnévvel, és ebbe tette. tehát mintha a szgnév lenne a doc&settings
    a funkcionalitása teljes volt, ezért nem tulajdonítottam neki különösebb figyelmet azon kívűl hogy csodálkoztam.
    aztán ma anyám mondja, hogy nincsenek meg a levelei. ez furcsa, mivel én beállítottam neki az outlookexpress-t és láttam a leveleket anno (dbx fájlokat bemásoltam régi vinyóról)
    nézem most, tényleg nincsenek. megnézem a levéltárolót, és megint csodálkozás:
    nem a meglévő felhasználói fiók működött, hanem csinált egy TEMP mappát a doc&settings-en belül, és ebbe tette anyám profilját. mintha full új fiók lenne, parancsikonok is eltűntek, megint be akart vezetni az xp megismerésébe stb...
    ezután kitöröltem a TEMP könyvtárat hátha így újra a régit kezdi használni és ekkor újabb csodálkozás: megint nem a régit használta, hanem létrehozott egy újabbat, ugyanott ahol a nővéremét, a "szgnév" könyvtárban a doc&settingsen belül.

    kérdés: mér? nővéremét alapból ott hozta létre, hát ha ehhez van kedve akkor úgylegyen. de egy már meglévő profilt (anyámé), minek hagyta figyelmen kívűl?
    úgy ahogy van nem értem az elejétől a végéig :( :U :F

    az hozzátartozik, hogy nincs minden frissítés feltelepítve a gépre, mer az új vinyóra való telepítés után dolgoznom kellett rajta és kikapcsoltam az autoupdate-t mer folyton rebootolni akart... de létezik, hogy xp alapból ilyen hülyeségeket csinál a fiókokkal és ezt egy frissítésben javították?

    és még egy kérdés, hogy utólag valahogy lehet állítani a fiókok elérési útját? vagy ez azért is esélytelen mert akkor minden alkalmazást aminek külön beállításai vannak felhasználóként újra be kéne állítani? (feltéve hogy egyáltalán lehet utólag módosítani a fiók elérési útját)

    Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

Új hozzászólás Aktív témák