Új hozzászólás Aktív témák

  • badbull1

    csendes tag

    Kedves And!
    Grat a szakértelmedhez ....
    A kérdéseim többrétegűek mivel érdekel a téma.
    Konkrét kérdések:
    Adott egy t-onlineos wifi ap/router, s az utca túloldalán egy wifi kliens laptop. Az ablakban viszonylag jó a jel de a ház másik oldalában már gyengécske. Van egy edimax EW-7206APg tipusú többfunkciós eszköz melyet universal repeater módba kívánnánk felkonfigolni. (tudom olvastam hogy nem javaslod s hogy miért de jelenleg ez a legegyszerűbb.
    Ezen eszközön ha jól értem a manuált akkor módváltás után csak kiválasztom a betaloztt ismételni kíván eszközt s már működik is?! A channel az minden eszközön ugyanaz legyen s az ap/router hozzáfárást csak a kliens wifin kell beállítani a repeateren nem?! A kliens wifin pedig az ap/router hozzáférési azonostását kell megadni nem pedig a repeaterét (ami hozzáférés ugye ap módban került konfigurálásra de most nem abban vagyunk). Gondolom a dhcp beállíások közül is az ap/routeré fog érvényesülni a wifi kliensen nem pedig a repeateré?! Azért kérdezem mert ugye vannak olyan repeaterek melyeknél a virtual ap-k lehetősége miatt másképp kell konfigurálni.
    A repeater esetén csak az elméleti sávszél feleződik vagy az elérhető? Tehát van 3 (ap rep client) 54Mb eszköz, a jelerősség kivállóak akkor az adatávitel (ap-(rep)-client) tekintetében kb 27 Mb. De ha mondjuk a jelerősség az ap és a rep között csak 11Mb re elegendő s csak a rep és a cliens között van meg az 54 Mb akkor is feleződik s az ap client között max kb 5Mb et lehet elérni ?
    Az ap-s hálózatot leginkább gondolom egy csillagpontos topológiának lehet elképzelni ahol az elméleti adatforgalom = ap/client(darabszám)?
    Tudnál valami (ha lehet magyar) információs linkeket háttéranyagot a wifis hálózatok működési elveiről illetve a hálózati rétegeik felépüléséről?

    Válasz előre is köszönöm!!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák