Új hozzászólás Aktív témák

  • [amne]

    senior tag

    Üdv, a minap vettem egy wifis asus 520g nevű rútert, cselló jön rá, és osztja én gépem felé kábellel, hugom gépe felé wifin. Tegnap konfigoltam, és a mai napig minden jó is volt, aztán jött egy áramszünet. Azóta LAN-on minden oké, a két gép látja egymást, ellenben a net kiszökött az életteremből. Cselló modem restartjáról kezdve minden volt, de mint kiderült hasztalanul (?), ugyanis most közvetlenül a csellóra kötöttem a gépet, és megy korrektül. Ebből gondolom hogy a rúter konfigjánál lett elszúrva valami, csak akkor azt nem értem, hogy majd egy napig miért működött.

    Gondolom, az IP Config menüpont alatt beállított dolgokkal van a gubanc. Felsorolnám hogy mit használok, hátha valaki kiszúrja a problémát. Tehát a csatlakozás tipusa 'static' fix IP-s. IP címnek megadtam azt amit a csellótól most is kapok. Alapértlemezett átjáró 80.98.48.254 (úgy tudom, a saját IP-m első 3 tagja kell + a 254-es végződés). Alhálózati maszk 255.255.254.0. MAC címnek beírtam azt amit a most neten lévő hálókártyám használ, ez van regisztrálva ugyebár, (de próbáltam úgyis hogy nem írtam be semmit, hátha bejön a cselló MAC regisztrálós oldala, term. nem) DNS és DHCP pedig az ipconfig /all -ban szereplők.

    Hát körülbelül ennyi lenne, ADSL-en lőttem már be rútert, eddig abban a hitben éltem hogy ki is igazodom a dolgok között, de a teljes tanácstalanság szintjét értem el. Megköszönném ha valaki kisegítene. :U

Új hozzászólás Aktív témák