Új hozzászólás Aktív témák

  • kgonzalez

    csendes tag

    Sziasztok!
    Keresgéltem a témában, de nem találtam konkrét választ a bajomra, így kérdezek:
    Adott egy hálózat, modem-> gigabyte router-> 1 Xp-s gép WAN-on, egy Xp-s gép wifi-n, (ehhez kapcsolódik egy nyomtató, amelyre a WAN-os gépről is lehet nyomtatni), egy vistás laptop wifin, androidos telefon wifin, Nokia e72 wifin.
    Eddig nem volt baj, de sűrűn volt nagyon lassú, egy win7-es lalptop pedig nem is tudott kapcsolódni, a hibaüzenet a WEP-es titkosításra hivatkozott.

    A routert kicseréltem egy TP-link 340GD-re, kapott egy wpa/wpa2 psk titkosítást, új hálozat nevet is. Minden gépen megy a net rendesen, telefonokon is, a win7-es laptopon is, kivéve az Xp-s wifis nyomtatós gépen (asztali, de van hozzá "wifi vevő antenna" a gigabyte-tal működött is, ugye).
    A hálózatokat a windows kezeli, a hálózatot látja, beírom a jelszót, csatlakozási folyamat megy két percig, majd eltűnik a kisablak, de nem történik semmi, nem csatlakozik. (ha a tulajdonságokat nézem, mint előnyben részesített hálózat, akkor a titkosítást nem tudom AES-re állítani a win xp-n, csak TKIP-re, a routeren pedig AES/TKIP van beállítva, tehát ez elméletileg nem lehet))
    Így, hogy nincs rajta net, így a WAN-os gépről nem tudok nyomtatni.
    Nem telepítettem egyik gépre sem a router cd-jét, mivel ment a net a többi gépen, nem láttam jelentőségét.
    Elképzelhető, hogy ez a baja, vagy titkosítás? vagy ha nem, akkor mi lehet? Próbáljak ki egy wifi klienst? most a lucidLink wifi client-et próbálom majd...

    Válaszokat előre is köszi.

    üdv, gonzi

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák