Új hozzászólás Aktív témák

  • EmperorDraco

    csendes tag

    Hali!

    Volna egy kérdésem.
    Ezzel az eszközzel van/volt már valkainek tapasztalta?:
    Linksys WAP4400N

    Ugyanis az a nagy helyzet, hogy a régi AP-nkből az egyik (merthogy bridge-ként használjuk - ugyanis az UTP kábel középső szakasza a levegőben ''terjedd'', merthátmégis csak az utca közepe...) megdöglött.

    Eza két eszköz egyébként Planet WAP-4000 féle AP, és elégedett voltam velük, így viszont, hogy az egyik nem műxik, a hálózat egyik gépe nem elérhető. Pótolnom kell az AP-t.

    Amúgy olyan jó 2-3 éve üzemelt a hálózat gond nélkül, és a gyanúm szerint villám sütötte meg. A hiba egyébként annyi, hogy rásión sem elérhető, és UTPN-n sem. Nem válaszol apingekre, és nem is világít rajta sem a LAN, sem a WLAN. Csak a Power.

    Elméletben lehetséges lenne egy ugyanilyen eszköz berakása, mert annyira már nem drága. Viszont gondolkodog egy Gbit-es hálózaton, mert a gépek tudnák, csak a router nem tudja (jövőbeni router csere esedékes). És ezért merült fel a fentebb említett Linksys, mert ha azzal már vannak jó tapasztalatok (és lehetőleg rossz ne, vagy kevés, és orvosolható), akkor szóba jöhet, mert akkor a WLAN-os rész is átléphetné az ominózus 100 Mbit/s átvitelt.

    Ugyanis a kis 108-as AP-nk stabilan hozta a 70 Mbit/s sebességet, ebből kiindulva egy közel 200-as sebességű szerintem menne 100 fölött. :)

    Draco

Új hozzászólás Aktív témák