Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    Hálózat kiépítéssel kapcsolatban lenne pár kérdésem, remélem tudtok választ mondani. A hálózat valahogy így nézne ki:

    A Router DHCP és az AP jelölés is egy-egy ASUS RT-N16-os routert takarna Tomato firmware-rel. A hálózaton MAC cím szerinti statikus IP kiosztás van, melyet a Router DHCP végez. A két router vezetéken van összekötve, az AP jelölésű routerre vezetéken van összekötve egy géppel. A Router DHCP WAN portjába jön a net megfelelő beállításokkal. A Router DHCP LAN1 portja van összekötve az AP LAN1 portjával. A hálózattal szemben támasztott igények a következők volnának:

    1. Ha az AP-ra vezetékkel vagy WiFi-n csatlakozunk, akkor a Router DHCP adjon IP-t a gépnek. Mivel az egész hálózat egy IP tartományban van, így ez elvileg nem gond, csak az AP jelölésű routeren kell kikapcsolni a DHCP szolgáltatást. Jól gondolom?
    2. Mindkét router elérhető WiFi-n is. A lényeg az volna, hogy ez egy hálózatként látszódjon, ugyanazzal a jelszóval, SSID-vel, stb. A kliens pedig ahhoz kapcsolódna, amelyiknek erősebb a jele. Valamint ha egy hordozható eszközzel csatlakozok a Router DHCP WiFi-jéhez, majd átsétálok a AP WiFi-jéhez, akkor ne szakadjon meg a kapcsolat/letöltés, minden menjen magától, csatlakozzon gond nélkül az AP WiFi-jéhez. Ezt miként kellene beállítani? Olvastam itt WDS, Repeater meg minden hasonlót, de nem teljesen tiszta ez a része a dolgoknak.

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák