Új hozzászólás Aktív témák

  • laci06

    senior tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni.
    Adott lenne egy TP-LINK TL-WN821N Wifi adapter, amivel valamiért a routertől (Ubee EVW3200) kb 7-8 m-re is elég gyenge jelet veszek. A router egy szobával van alrébb, egy vékony fal/ajtó választja el egymástól a routert és a gépemet. A router teljesen noname, de ugyanitt ahol a gépem van a notimmal lényegesen jobb a jel, és sokkal jobb a net is. Tehát az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mit lenne érdemes tenni? A router a szolgáltatótól van, gondolom, hogy ettől függetlenül lehetne csak modemként használni, és normálisabb routerr-el. De nem tudom, hogy másik routert lenne érdemes nézni, vagy esetleg egy jobb adaptert kellene vennem.
    A net nagyon ugrál, van amikor nagyon rossz, és csak 1-2 Mbit ér már a gépemhez, van amikor pedig egészen normális, és 15-20Mbit körül tudok tölteni. De ma délelőtt a speedtest 1-2 Mbit között mért, a notimmal pedig megvolt a 15, vagyis gondolom, hogy nem a net rossz, hanem más gondok is vannak itt.
    Ha pedig érdemes lenne valamit cserélnem, akkor mit ajánlotok? Anno, amikor az adaptert vettem, akkor ár/érték arányban a TP-LINK volt az abszolút nyerő, főleg mivel nem csúcskategória kellett. Több termék is van a márkától a családban, és eddig nekünk bejöttek. A net papíron 30 megás, a lakás pedig 70nm körül van, vagyis nincsenek nagy igények.
    Egy társasházról lenne szó egyébként, és az adapterem jelenleg kb egy tucat hálózatot lát.

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák