Új hozzászólás Aktív témák

  • Complex86

    csendes tag

    Kérlek segítsetek.

    A következő a problémám. DIGI nettel rendelkezem ami a vezetékes telefonvonalon jön , egy kis elosztó doboz van hozzá ami kettéválasztja a vezetékes telefont meg a netet. PPPOE kapcsolatról van szó , felhasználói név és jelszóval mind a szgépemen , mind a laptopon be tudom állítani és rendes sebességgel jön is a net.

    Vettem hozzá egy TP-link routert ami működött rendesen egy darabig , a router oldalán beállítottam a PPPOE kapcsolatot , nem volt gond. A net egyik nap egyszer csak elszállt routeren keresztül, se vezetékes wifi nem ment. Ezt a routert kipróbáltam egy másik helyen ahol UPC net van de ott működött rendesen.

    Vettem később egy ASUS routert ami a digi nettel ment simán 2 hétig (80/30Mbit) . Most olyat produkál , hogy a letöltési sebesség 0,5 Mbitnél soha nem több ( a 80 Mbit helyett) viszont a feltöltés hasít 30 Mbittel. Nem állítgattam semmit , nincs beállítva sebességkorlátozás a routernél , egyszerűen ezt produkálta egyik napról a másikra. Többször reseteltem a routert és beállítottam a kapcsolatot de semmi változás nem történt.
    A router viszont a másik helyen ahol UPC van , ugyanúgy tökéletesen működik.

    Mitől lehet ez. A tények: a DIGI netkapcsolattal elvileg nincs gond mivel router nélkül közvetlen a gépre kötve hasít. A két router ami korábban működött hibátlanul , az egyik nem csinál semmit ha beállítom a pppoe kapcsolatot csak csatlakozni akar , a másik ha beállítom akkor az csatlakozik , létrejön a kapcsolat de a letöltés használhatatlan , feltöltés meg hasít. A 2 router nem rossz mivel másik helyen kipróbálva szintén tökéletesen üzemel.

    Teljes tanácstalanság. Válaszaitokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák