Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz burgatshow #4438 üzenetére

    Nem kerül sokba, egy próbát megér: kiszabsz egy 62 x 124 mm-es fémlemezt (akár háztartási alufólia is megteszi, de ha súlyosabb, könyebb vele kísérletezni), egy kb ekkora alapterületű, 35 mm vastag polisztirolhabot (hungaro-, japan-,... kinaicell :K ), valamint egy max 4 m-es WiFi antennahosszabbító kábelt (amennyiben a router antenája kicsavarható).
    A polisztirolhabot ráragasztod a fémlapra, majd a fémlaptól kb 24 mm-re hosszanti irányból "megtöltöd" a routered antennájával. Az így módosított antennád immár csak az egyi oldalra sugároz. Hanyattfektetve próbáld az emeletnek szükséges részét besugározni úgy, hogy a földszintre is maradjon jel (ahol azért valamelyes jelcsökkenés várható).
    Antennahosszabbító kábel nélkül is lehet ilyennel kísérletezni, csak akkor nehezebb "jó" helyet találni az antennának.

    Kíváncsi vagyok az eredményre, ha negatív azt is írd meg. Nekem ez függőleges helyzetben sokadik szomszédommal remekül működik.)

    (Ha a födém vasbeton gerendás, próbáld megkeresni az emeleten azokat a kb 60 cm-es sávokat (kefnik), ahol kisebb lehet a csillapítás.) Szükség esetén fényképet tudok küldeni egy ilyen antennáról.

    a földszinten bárhol normális jelerősséggel fogható a Wi-fi, azonban ha felmegyünk az emeletre,

    [ Szerkesztve ]

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák