Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Cyberwolf #45170 üzenetére

    Abba az alapvető hibába estél, hogy azt gondoltad, az újabb router 'erősebb' lesz, mint a régebbi. Holott egy új wifi-szabvány sem hozhat nagyobb 'erősséget' (azaz teljesítményt), mivel az rendeletileg szabályozott, és alapjában nem a wifi-szabványhoz kötött, hanem az adott frekvenciasávhoz. Vagyis egy 802.11g-s (54 Mbps) router nem lehet 'erősebb' egy régi b-s szabványúnál és egy 2,4 GHz-en működő n-szabványú sem a b/g eszközöknél. Javulás természetesen ettől függetlenül is lehet a lefedettségben, de az nem feltétlenül az 'erősség' növekedésétől alakul ki. Persze az egyes típusok, sőt típuson belül az egyes példányok teljesítménye sem mindig azonos, de egyetlen új (hivatalos úton beszerzett, a normákat teljesítő) router sem lesz sokszor 'erősebb' a réginél, mert ez nem lehetséges.
    #45166: "Ezt az 1, 6, 11, -es csatornát sosem értettem, hogy miért csak ezek így együtt, hiszen a 2, 7 ill. 3, 8 ill. 4, 9 ill. 5, 10 -es csatornapár sem üti egymást . Nem?"
    Az eredeti 1, 6, 11 felállás az USA-beli piacra vonatkozik, mint három, egymást nem átfedő csatorna. Csakhogy nálunk nem 11, hanem 13 csatorna használata lehetséges, ezért bármely csatornahármas teljesíti ezt a feltételt, amelynek tagjai között legalább öt csatornányi távolság van. Lehet az 1-7-12, 1-6-13, de akár a 3-8-13 is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák