Új hozzászólás Aktív témák

  • danielsjack7

    friss újonc

    Sziasztok!

    Társasházi lakásban szeretnék egy jól működő hálózatot létrehozni. Telekom 1000-es net lett bekötve, viszont a szolgáltatós modem-routert(Sagem F@st 5670v2) a bejárati ajtónál lehet csak elhelyezni a kábelezés miatt. A falban átvan húzva az UTP a nappali közepébe ahol a TV-is van, így az androidos box megkapja, viszont én oda még egy saját routert is be szeretnék üzemelni, hogy az adja a wifit, illetve legyen kb 3 lan port amit tudok használni. (Ps, tv stb.)

    Van 2 fajta eszközöm, hátha lehetne őket haznosítani:
    -D-link 869
    -Tp link deco e4 (2 darabos)

    Próbálkoztam azzal, hogy a nappaliban lévő UTP megy a dlink routerbe, abból a tv boxba, és még szórja is a wifit. Így viszont a wifi speedtest alapján 50-60 mbit/s-t tudott. Ha a bejárati ajtónál lévő routert használom, az wifin 400 mbit/s-t tud kb, szóval akkor jobb az is.

    Kérdés az, hogy tudok-e valamit router beállításokkal ügyeskedni, hátha valami nagyon visszafogja, vagy lehet a falban húzódó utp régebbi, és csak ennyit tud? Utóbbi esetben gondolom cseszhetem.

    Van ötletetek? Vagy nincs nagy értelme itt építgetni, fogadjam el ezt a sebességet és lefedettséget?

    Ha megoldható beépíteni egy plusz routert, akkor azt meg tudom csinálni, hogy a 2 router 1 hálózatot adjon? Vagy akkor egyszerűbb a szolgáltatóson kikapcsolni a wifit?

    Köszi szépen

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák