Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsipal

    csendes tag

    Sziasztok, ledobtam az ékszíjat kis segítség kellene 😅

    A hiba röviden a következő: nem tudok csatlakozni a wifihez, hiába jó a jelszó, azt írja higy hibás.

    Kicsit bővebben :

    Vodafone vezetékes net van. A Vodafone modem router üzemmódban az emeleten. Ez LAN-al összekötve a földszinten egy TP-link Archer routerrel. Tplinken openwrt van, elvileg bridge üzemmódban, vodafone wifi jelét továbbítva. (van még pár hálózati eszköz de az talán most nem releváns).

    Ebben a felállásban használtam kb egy évig. Szépen működött, megfelelő jelerő, sebesség, ha felmentem az emeletre váltott a teló autón a két router közt, minden eszköz minden másikat is látott, kezelt és így tovább.

    Szokásos vodafoneos hálózati megbízhatatlanságok miatt elkezdődött egy pár hónapos technikus kijön elmegy macska egér harc.

    Kb két hete kinn volt ismét a technikus mert állandóan eldobta az internetet az eszköz, wifi akadozott, vagy simán gyenge volt. Elvileg nem csinált semmit csak megnézte a jelszintet, megállapította, hogy gyengd, majd megy más és javít az oszlopon. (fun fact ugyanez az ember ma is kinn volt és szerinte az elmúlt egy hónapban végig tökéletes volt a jelszint...)

    Közvetlen miután elment, elszállt minden. Nem értettem, kiderült, hogy direkt vagy véletlen de visszadobott mindent a gyári beállításokra... Újra beállítottam mindent úgy ahogy addig volt, SSID-k, jelszavak, vendég wifi stb.

    Minden jónak is tűnt amíg este fel nem mentünk az emeletre és kiderült, hogy "hibás" a jelszó és nem csatlakozik. Megnéztem mindent, jó volt, újra beírtam routeren is, semmi.

    Ami fura, hogy az említett tplinken ugyanazin SSIDhoz a megfelelő azonos jelszóval tudok csatlakozni, és ha ott él a kapcsolat, felmenve az emeletre a voda router is átveszi és működik tovább. Kikapcsolom a telefonomon majd vissza és ismét hiba.

    Voda nem tudott mit kezdeni vele, megcsináltam a szokásost, voda router gyári visszaállítás, tp-link beállítások újra rakása, ugyanaz. Próbáltam a tp link kikapcsolásával is, hátha ott van valamj rossz beállítás, ugyanúgy nem tudtam csatlakozni. Illetve ugye egy éven át működött, annyira csak nem rossz.
    Ma kijött a technikus ugye ismét, se nem értette se nem akart vele foglalkozni, hát kicserélte a modemet.

    Ismét beállítottam rajta mindent, egyszer működött azóta ugyanaz a hiba...

    Nem látom semmi értelmét a hibának, nem csak egy eszközön fordul elő, mindegyiken, eddig a routerre gyanakodtam, de az is ki lett cserélve.

    Bocsi a kisregényért, de nem tudom hol lehet a hiba és melyik részlet lesz releváns.

    Van ötletetek mi okozhatja, mi lesz a megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák