Új hozzászólás Aktív témák

  • tom1980

    csendes tag

    Sziasztok!

    Megakadt a nem letezo tudomanyom a wifis kerdeskorben. A segitsegeteket kerem!

    Szoval mar vagy 2 honapja irhonban vagyok, es a lakasunk mellett kb 50 meterre van egy hotel, ahonnan lehet "szedni" :)) a netet. Mielott kijottem, vettem egy gepet, de nem kapcsolodik, vagy csak nagyon riktan a hotelhez, mig az ismerosom geperol folyamatosan lehet netezni. megkergulok mar, de nem tudom osszehozni az enyemen.

    Az adatok:
    Nekem van egy ASUS f5rl ap203-as gepem, xp-vel, Atheros AR5007EG Wireless Network Adapterrel.
    A baratomnak van egy Acer Extansa 5220 notija Vista basiccal, itt vette kint. Lehet, hogy ezert tudja hasznalni, en meg az enyemet nem, mert valami itteni specko beallitasa van, nekem meg nincs?
    Annyi kulonbseget lattam a kartyak leirasaban, hogy az enyem azt mondja a tulajdonsagoknal, hogy 802.11b Preamble, mig az o kartyaja egy Broadcam 802.11g Network adapter. Az Asusra is ra van matricazva, hogy 802.11b/g wlan, de csak a b-t mutatja. Lehet, hogy ez a baj?
    Annyit mar megtettem, hogy a gepemrol leszedtem egy asusos konzolt, mert azt tanacsolta egy szaki, es beallitottam, hogy a vezetek nelkuli halozatot a windows konfiguralja. De igy se lett jobb. Most van meg rajta egy Atheros Client Utility nevezetu program, ezt is leszedtem, de akkor abszolut nem volt net, szoval visszaraktam.

    Valaki tudna segiteni, hogy az Asusra hogyan lehetne ilen stabil netet varazsolni, mint az Aceren van.

    Ja, tegnap vettem egy USB-s adaptert, gondoltam erositi a jelet, de nem tortent semmi, mert a gepem nem foglalkozik vele...

    Ha valaki sejt valamit, ossza meg velem legyenszives.

    Elore is koszonom!

Új hozzászólás Aktív témák