Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsipal

    csendes tag

    válasz MaCS_70 #64336 üzenetére

    Helló, kicsit parkoló pályán volt a téma betegség miatt.

    tl;dr két szinten vannak eszközök, amik különböző GHz-et kezelnek és kellene kommunikálniuk egymással, és nem akarok 3-4 hálózat közt váltogatni.

    Egy NAS-on van nálam minden, innen nézünk filmet, tárolom a képeket, innen szól a zene és a többi szokásos. Van egy laptopom és TV-m ami csak 2,4 Ghz-et ismer. TV-n filmeket LAN összeköttetésen nézek, de ha pl youtubeozni szeretnék akkor az telóról hogy kiküldjem azonos hálózaton kell lenniük. Van egy Chromecast az emeleten, amin Wifin játsza le ugye a filmeket, oda elkél az 5ghz. De pl a termosztát is csak 24-et ismer az alsó szinten. Így pl ha fenn chromecastet használom 5ghz-en ami a fenti routerrel van, akkor nem látnám a lenti termosztátot, hogy kikapcsoljam a kazánt és így tovább.

    ezért volt (van) úgy beállítva, hogy a vodafone Router lanját és egy vegyes wifit szór tovább a lenti TP-link. Eddig majd egy éven át amúgy patentűl működött is, nem akadt össze semmi, mindenki látott mindenkit, tette a dolgát.

    Igazából ez a része még most is menne, ha a Vodafone Router nem mondaná azt, hogy "nyenyenye nem tudod a jelszót" (jurassic park után szabadon). Jobb ötletem egyelőre nincs kipróbálom ma, hogy más jelszót állítok be, hátha azzal van valami baja, bár ezt is több éve használom rendületlen.

    Szóval ja, még mindig totál értelmetlen az egész, de mégis megtörténik.

Új hozzászólás Aktív témák