Új hozzászólás Aktív témák

  • PiroGrim

    csendes tag

    válasz Doky586 #65884 üzenetére

    A gond az, hogy mindig lesz a közeledben legalább 1 olyan router aminél nincs választási lehetőséged, nincs más beállítási lehetőséged mint az 1-6-11.
    Ha már van 1 ilyen is a közeledben akkor jobban megéri ha mindenki ezt használja, mert sokkal több gondot okoz az, hogy összeérnek a csatornák (értsd a te 5ösöd és az ő 6osa, nem az 1 meg az 5), mint az, hogy többen használják ugyan azt a csatornát.
    Ez ennyi. Az ACI sokkal-sokkal rosszabb interferencia mint a CCI. Egyszerű a magyarázat is amúgy, míg az azonos csatornát használó eszközök control csomagokhoz és timerekhez vannak kötve, értsd egyszerre mindig csak egy pofázik, addig elég csak a szomszéd csatornán lenni és ez már nem érvényesül, de cserébe egymás szájába kiabálunk, rondítva azzal a másik jelét. Így sok azonos csatorna és kliens esetén persze nő a várakozási idő így csökken az átviteli sebesség, de ez még mindig jobb, mintha minden egyes transmissiont egy szomszédos csatorna abuzálna. Ezt ahogy lejjebb írtad egy spektrumanalizátorral gyönyörűen ki lehet mutatni. Ha egymás mellé leraksz két apt ugyan azon a csatornán, akkor alig lesz valami ingadozásod, míg ha az egyiket 5 a másikat 6os csatornára teszed egyből beindul a party. Ugyan számunkra elérhető lenne az 1-5-9-13, de ez nem honosodott meg igazán, az 1-6-11 az industry standard mindenhol, ezt oktatjuk az egyetemen és ezt használjuk az iparban. Szembe lehet menni az árral, csak nem éri meg. :)
    Bár mivel bármikor bárhol találsz olyan kedves szomszédot aki még 2.4en is 40MHz-t használ így tökmindegy.

    Remélem így már tiszta.

    szíszíenpí vájörlesz /én

Új hozzászólás Aktív témák