Új hozzászólás Aktív témák

  • chooky

    tag

    Egy Access Point beállításával kapcsolatban kérnék segítséget.

    Röviden leírom mit szeretnék:

    Adott hét épület egymástól 20m-re. Az egyikben (ez mondjuk az "A" épület) van egy TP-LINK Wifi-s router aminek a gyári antennája helyett egy YOGI csőantenna van. A másik épületben ("B" épület) meg van egy ugyan ilyen csőantenna ami közvetlenül egy számítógép PCI-os wifi kártyájára van kötve. Jelenleg így működik a "B"épületben is a net.
    Viszont képbe jött egy notebook, amit ugyan csak a B épületben szeretnék használni viszont hátrébb ahol már nincs elég jel (vagy legalábbis csak egy két helyen).
    A tervem az lenne hogy egy LINKSYS WAP54GV31 Access Point-ot szeretnék tenni a B épületben lévő antennára ami Access Point módban vezetékessé alakítaná a jelet és egy TPLINK-es wifi-s routerral már megfelelő jelerősséget tudnék produkálni a házban.
    Ezek az eszközök már adottak, tehát ezekkel szeretném kialakítani.
    A bajom az hogy a Linksys Accespointot nemtudom beállítani hogy működjön AP módban (pontosabban beállítom de nem megy a net), pedig vagy 4 féle lehetőség közül is lehet választani (Acces point (default), AP Client, Wireless Repeater, Wireless Bridge). Szerintem az első lenne a helyes de mégsem tudom rávenni a netet a működésre.
    Nemtudom mit szúrok el, még nem csináltam ilyet előtte.
    Most úgy próbálom hogy az A épületben (ahol a router is van) egy gépet rádugtam az AP-ra és így próbálgatom, kizárva azt a lehetőséget is hogy esetleg jelerősségi gondok miatt ne csatlakozzon. A gépen fix IP-t állítottam.
    Mit próbáljak még ki???
    Ja, WPA titkosítás van a routeren bekapcsolva, de ezt a kódot kérte az AP a beállításkor amit meg is adtam neki tehát szerintem ez nem lehet a baj. Vagy mégis?
    Vagy az lehet a baj hogy az ap-nak nem kell újra tárcsázni meg hasonlók mivel ezt a router már elvégzi?

    Várom a segítőkész válaszokat.

    Köszi előre is....

    ro_lee

Új hozzászólás Aktív témák