Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz 04ahgy #7069 üzenetére

    "Ez utóbbi viszont nem a kényelmesebb PSK (pre-shared key), hanem a Radius típusú."
    Biztos, hogy nem támogatja a PSK-t? Mert otthon viszonylag kevesen tartanak radius szervert, így pedig nem sok értelme van.
    "Kérdés, hogy LAN-on ugyanúgy kel, hogy hálózatot kapjon, vagy WiFi-n veszi a közeli AP jelét, és máris osztja ugyanolyan SSID-n?"
    Egy repeater azért vezetéknélküli jelismétlő, mert nem kell neki vezetékes net. Az is típus- ill. firmware-függő, hogy a repeater SSID-jének kötelezően meg kell-e egyeznie az eredetivel. Míg pl. WDS-sel megoldva mindenképp így működik, van olyan megoldás, amelynél ez nem kötelező. A jelismétlés mindenképp felezi a rendelkezésre álló wifi-sávszélességet.
    Kliens: ehhez vezetékkel tudsz csak csatlakozni, ha már vezeték nélküli is tudnál, akkor repeaternek hívnák ;).
    "Vajon ilyenkor vezetékes routerrel tovább osztható, amit kiad magából?"
    Ehhez már router sem kell, ha már eleve egy routerre csatlakozol a klienssel. Egy álhálózatban lévő eszközökhöz erre a célra switch is megfelel.
    "Az AP és a bridge üzemmód közötti különbség nem világos számomra."
    AP-re klienssel tudsz csatlakozni, bridge-re pedig egy másik bridge segítségével. De ennek a hálózati topológia szempontjából nem sok jelentősége van, mert egy AP-kliens(híd) kapcsolat éppen úgy össze tud kötni két különálló hálózatot, mint két bridge, vagy két AP (WDS-módban).

Új hozzászólás Aktív témák