Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz PeterTDK #7080 üzenetére

    Az 5°-os vertikális nyílásszög természetesen nem azt jelenti, hogy azon túl egyáltalán nem lesz jel. Ez a szögtartomány a -3dB -es limitet takarja, vagyis azt, hogy a sugárzóra merőleges iránytól +/- 2,5°-ra eltérve az antennanyereség 3dB-lel, a konkrét típusnál 12dBi-re csökken. Működik nagyobb szög alatt is, csak kevésbé hatásosan. Sajnos a nagynyereségű körsugárzóknak ez a keskeny függőleges nyílásszög az 'ára'. Pontos iránykarakterisztikát is lehet találni, ha nagyon érdekelne a dolog.
    Ha túlságosan nagy térszöget kell fedni nagy nyereséggel, akkor azt nem egyetlen AP+antennával szokás megoldani, hiszen az antennák csakis úgy lehetnek egyre nagyobb nyereségűek, hogy a hatásos besugárzott térszögük csökken. Körsugárzóknál pedig kizárólag a függőleges nyílásszöget lehet csökkenteni..

    #7081: Szerintem a wifi-routert nem 'cable' vagy 'PPPoE' kapcsolatra kell állítani. Ezek a paraméterek a WAN-oldani hozzáférést konfigurálják, Te pedig azt a portot nem is használod. Úgyhogy célszerű lenne ezt úgy, ahogy van, letiltani.

Új hozzászólás Aktív témák