Új hozzászólás Aktív témák

  • albertboy

    tag

    Üdv, a következő problémámat szeretném megosztani veletek:

    2 D-LINK DI-524 router összekapcsolása.

    /* Előzmények */

    Adott egy lakás, ahol egy Vida(kábel)Netet szeretnénk megosztani 5 ember részére. Ezt eddig egy D-Link DI-524 router látta el, 2 egyén LAN porton keresztül, míg a maradék 3 WLAN-on keresztül csatlakozik rá. Pár hónap használat után ráeszméltünk, hogy nem éppen 5 ember forgalmára tervezték ezt a kis szerencsétlen routert, ráadásul a jelerősségünk se szívet melengető. Az eszköztől nagyjából 10 méterre helyezkedünk el mi WLAN-osok. Az ellőtt szignál útjában azonban 2 vasbeton fal (meg még ki tudja mi, 10 emeletesek FTW) áll, ami igen csak megritkítja a jelet.

    Egy második router segítségével szeretnénk ezen javítani. Ez kivételesen ismét egy D-Link DI-524 lett. Egy FTP kábelt végighúztunk a lakáson; majd a 2 routert összekötöttük.

    Elképzelésünk a következő lenne. Az első szobában lévő router-re csak a 2 LAN-os csatlakozna, majd egy kábelt a 2. szobában lévő router-ig elhúznánk és bekötnénk a 2. routerre, és erről az utóbbi router-ről szeretnék a WLAN jelet kapni 3an.

    A megvalósítás nemjött össze.

    A következőket tettem eddig:
    Mindkét router firmware-jét frissitettem a legújabbra (v2.07). Jelenleg az első router-be jön egy kábel a modemből, ezenkívűl még 3 FTP, ebből ugye 2 munkaállomás, az utolsó jön el hozzánk, egyenesen a 2. routerbe WAN portjába. Ez a kábel biztos, hogy crossover kábel.

    1. kérdés: jól tettem-e, hogy a WAN portba raktam a kábel-t? Más fórumokon olyanokat javasoltak, hogy az egyik LAN portba rakjam. :)) Igazából nem értem, hogy a 2. router ilyenkor hogy képes AP-ként működni.

    Jöhet a konfigurálás. Az első routeren a Wireless funkciót kikapcsoltam, Dinamikus DHCP-t be, míg a 2. routeren WLAN be, DHCP ki. Ezután a 2. router szépen meg is kapott a tartományból egy IP-t. Örültem, rá is csatlakoztam WLAN-on keresztül, ám netet nem sikerült kapnom. A router beállításaiban további hibákra bukkantam.

    2. kérdés: ezen a bizonyos 2. routeren milyen WAN beállításokat kellene megadnom? Statikus vagy Dinamikus legyen? Statikus WAN beállításoknál mit kellene megadnom? Nyilván a Gateway IP az én esetemben az első router IP címe lenne, ám ezzel nem volt hajlandó netet adni. Próbálkoztam Dinamikus WAN -al: így sem jött semmi.

    Tanácstalan lettem, további megoldásokat tőletek szeretnék kérni, megköszönném, ha tudnátok segíteni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák