Aktív témák

  • ALEX131

    csendes tag

    válasz belaazallat #1103 üzenetére

    Na itt most ellentmondanék neked :)
    A MIG29 elfogóvadász, vadászbombázóként csak korlátozottan használható mert az egész sárkányszerkezetet sőt a teljes gépet a manőverező légiharcra fejlesztették ki elsősorban, illetve a nagymagaságban behatoló bombázók ellen is alkalmas.
    A későbbiekben persze csináltak változtatásokat, hogy többfeladatú vadászgép legyen de ezen szerepkört inkább a Szuhoj példányok látják el.
    Az F-16 viszont eleve úgy lett kialakítva, hogy többfeladatú vadászgép legyen igen magas költséghatékonysággal. Ezért is készült 1 hajtóművel ami talán a legkiválóbb motor volt a maga idejében.
    Az, hogy az Amcsi vadászgépek milyen távolságról is tudnak hatékonyan harcolni 1 kissé homályos miként az is, hogy a ruszki gépeknél ugyan ezzel mi a helyzet.
    Mikor a 90es években a MIG31 adatai kiszivárogtak akkor vált igazán ismerté, hogy mire is képesek az orosz gépek. Akkoriban szinte 1edüállóan 300km hatótávolságú radarral rendelkezett és 160km-ig képes volt radarvezérelt rakétával harcolni. A sebességét és gyorsulását a korabeli NATO gépek megközelíteni sem tudták! Ugyan is a MIG31 M3,3 sebeségre volt képes míg a leggyorsabb NATO gép 2,5-re(F15) Igaz mindennek ára volt, a motorok igen sokat zabáltak repülő tanknak is nevezték, a nagy mérete miatt nem volt igazán alkalmas manőverező légiharcra, ezért is kapta a kor legjobb rakétáit és radarját.

    Visszatérve a MIG29re sőt mindenre ami ruszki, sosem adták külföldre az Oroszok a legjobb techikájukat, anno a MIG25 és 31 évekig nem került exportra és akkor is butított változatok voltak. De szinte minden exportra kerülő gépnél ez volt a helyzet.
    Mikor 1956ban bevonultak Magyarországra az Orosz csapatok akkor szembesültek azzal, hogy külföldre szállított első vonalbeli haditechnikát vethetnek be ellenük. Sajnos ez mint tudjuk nem következett be mert a "bátor komcsibarát" katonai vezetőink ezt megakadályozták. 56 után már nagyon figyeltek az oroszok arra, hogy ne kerüljön ki elsőosztályú technika a határaikon túlra.

    [ Szerkesztve ]

    A hülyék mindig a szomszédban vannak!

Aktív témák