Aktív témák

  • vhw

    addikt

    válasz grunge #4701 üzenetére

    Az utóbbi napokban sokat játszottam artyval (M7), én is szidtam anno őket mikor mindig engem találtak meg a Ferdivel, de később mikor megtanultam minden lövés után odébbállni, fedezéket keresni, akár egy pillanatokkal előbb kilőtt csapattárs roncsa mögött, vagy egyszerűen nem előretörni nyílt terepen lassú tankkal, mikor nagy lövegek vannak a csatában, máris kevesebb bosszús pillanatom volt miattuk. Azokat viszont akik közepes tankokkal sírnak az artyk miatt, igazán nem értem... ugyanis egy mozgó medet még egy ilyen viszonylag pontos, gyorsan tüzelő, nagy szögben kitéríthető lövegű artyal (mint az M7) is igen nehéz pont telibe kapni mikor padlógázzal száguld, ha meg egy helyben áll, és úgy kapják telibe... akkor a hiba az ön készülékében van :U Átlagos találati arány 30-34%-os, jobb, profi artysok is kétlem, hogy 40-50% fölé eljutnak. Egy profi tankosnál mekkora ez az arány? 80? 90? Irreális pontossag tényleg mikor a találatok 2/3ada elmegy a francba, vagy legfeljebb a robbanás sebez.
    Nem kell egy helyben kempelni, és a tanknak megfelelő fedezéket találni, senki ne csodálkozzon, hogy ha egy szikla mögül annyira kiugrik mondjuk egy KV2-es tornya, hogy telibe lehet kapni. A lapos TD-k fölött meg még sík egyenes terepen is simán elhúz a gránát.

    És akkor vegyük számításba azt is, hogy mi kell ahhoz, hogy egy arty eredményesen tudjon működni; -tehetséges scout, -nem idióta csapat akik lemészároltatják magukat olyan beásott ellenséggel szemben, akiket az artyk pár perc alatt kényelmesen meggyengíthetnének-elintézhetnének, inkább önfejűen mennek előre még a lehetetlen helyzetben is, -olyan védők (HA vannak egyáltalán!) akik képesek kilőni legalább második-harmadik találatra egy retkes felderítő tankot, nem hagyják percekig a saját sorok között garázdálkodni, felderítve az egész csapatunkat, az atykat meg ő maga is lemészárolhatja, meg se kell várni a sajátja segítségét, -magasabb szintű csatákban, ahol 3-4 arty van csapatonként törvényszerű a counter-battery, újra-és-újra elmozdulni, újra fokuszálni, lövés után pedig kezdődik előlről, -folyamatosan szemmel tartani az egész térképet, mikor hol kell segíteni a saját csapatoknak egy-egy szívósabb tankkal szemben. És még ezek után sem 100%os a találat egy tökéletesen összeszűkült célkereszttel egy állócélpontnál, ami tankok esetében azért igen gyakori.

    Miért képzeli minden, csakis tankokkal játszó illető, hogy olyan bitang egyszerű és könnyű eredményesen játszani az spg-kel? Ha el tudnak találni valakit, az bizonyára az illető/a csapat hibája.

    "Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

Aktív témák