Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz Mr Dini #1414 üzenetére

    Valamiért nem akarod megérteni, amit írok...

    Többször jeleztem már, hogy tisztában vagyok azzal, hogy nem a gyártó készíti el az appokat, és ezt nem is hiányolom.
    Amit hiányolok, az az, hogy felhasználói szinten tudjam telepíteni a meglevő programokat.

    Ha veszek egy Synology / Qnap (a többiekkel nincs tapasztalatom) NAS-t, a hozzá kapott leírásban és a gyártó weboldalán, továbbá az eszköz kezelői felületén ott az instant információ, lehetőség arra, hogy minden további ismeret, kutatás, képesség nélkül telepíthessem azokat a programokat, amik döntő többségéhez a Zyxelnél extra ismeretekre, kutatásra és bizony képességre van szükség. Bocs, de ez tény, a saját szememmel látom.

    Magyarán a Zyxel nem oldotta meg a HOZZÁFÉRÉST a meglevő programokhoz, az említett nagyok pedig igen. A saját leírásukban, a saját oldalukon, sőt, a saját kezelőfelületükön. Az említett esetben a Synology DMS felületéről egyetlen kattintás volt az az appstore, amiből három kattintással fel tudtuk tenni a kívánt alkalmazást.
    Ehhez a három kattintáshoz a Zyxelnél netes keresgélésre, parancssori machinációkra, manualok olvasgatására és egy csomó fejvakarásra volt szükség -- ami az egségsugarú felhasználó számára megugorhatatlan akadály.
    ***

    "Semmivel nem másabb a két rendszer, itt is van lehetőség egyedi, kattintásos programcsomag gyártásra, csak a felhasználóbázis nem elég aktív a ZyXEL NAS-ok terén, hogy Neked ingyen, s bérmentve csomagokat gyártson."
    Baromi más a Zyxel rendszere. A programcsomagok "gyártva" vannak, nagyon kevés be is van drótozva az adminfelületre -- csak az a baj, hogy nagyon kevés. A többihez bányászni kell, ami nem a "gyártóik", hanem a Zyxel hibája -- amin én problémázom.
    Egyébként hol írtam olyat, hogy "ingyen, s bérmentve" akarok bármit is? Boldogan fizetnék is, csak legyen miért. Elvi kifogásom van az ingyenes dolgok ellen, ha valamit használok, számomra evidens, hogy ezt ellentételezem annak, aki a munkáját beletette.

    "Akinek meg kell valami, s ért a linuxhoz valamennyire FFp alól fel tudja tenni a dolgait, mivel ott már van egy gondosan kiépített keretrendszer. Ugyanezt le lehetne portolni programcsomagos, kattintgatós módra, de senki nem érzi szükségét."
    Sokaknak kell valami, de nem értenek a Linuxhoz. Én is ebbe a csoportba tartozom. Pedig nagyon tisztelem a Linuxot, olyannyira, hogy még pénzért vettem is dobozos kiadást, pusztán a támogatás kedvéért. De az istennek sem tudok ráérezni a parancssorára, dacára annak, hogy grafikus kezelőfelületet először a Windows 3.0-nál éppen 10 év billentyűzetes programozás után láttam.
    Az, hogy senki sem érezné szükségét, azért nagyon nem igaz. Gyors fejszámolással hétig jutottam azon ismerőseim körében, akik az elmúlt években gyakorlatilag azért nem Zyxel NAS-t vettek, mert a Synology / Qnap appstore-a használhatóbb. És ezek mind műszaki emberek, akik számára nem probléma a számítógép kezelése, csak éppen nem kívánták maguknak az FFp-s szórakozást.
    Úgyhogy lenne bőven, aki érezné szükségét, sőt, még fizetne is érte boldogan.

    "Amit a barátodnak telepítettél, az nagy eséllyel egy másik felhasználó munkája volt."
    Igen, könnyen lehet (bár a Synology saját appjaiból is akad bőven), csakhogy pont semmi jelentősége nincs -- amint már többször megírtam. A lényeg az volt, hogy a NAS DSM-felületéről pár kattintás volt az egész. A felhasználót ennyi érdekli a pénzéért.

    Ne érts félre, baromi nagyra értékelem azok munkáját, akik a programokat megírják, sőt, meg is osztják a nagyvilággal. Tudom, hogy ez nagyon komoly erőfeszítést igényel, ezért végtelenül hálás vagyok Neked is az FFp az új 326-os rendszerre való telepíthetőségének a megoldásáért. Éppen ezért szoktam az elismerésemet pénzben is kifejezni.
    A gondom a gyártók, jelen esetbe a Zyxel hozzáállásával van. Azzal, hogy nem teremti meg a kapcsolatot a programok elkészítői és a felhasználók között -- pedig az jelentős hozzáadott érték lenne, amivel mindenki jól járna. A felhasználó hasznosabb eszközt kapna, a fejlesztők javadalmazásban és nyilvánosságban részesülnének, a gyártó pedig több eszközt tudna eladni. Az én említett esetemben nyolcból heten vettek Synology-t vagy Qnapet, pedig szó szerint kifejezetten a szélesebb appstore hiányzott nekik a Zyxelből.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák