Alkalmazások androidos tabletekre - II. rész

Összegzés

Ezúttal a különféle multimédiás alkalmazások kerültek sorra, egy kis alapozással megspékelve, biztosítandó, hogy ne csak az alkalmazások legyenek elérhetőek az eszközön, hanem a lejátszandó fájlok is. Ha a felhasználó nem „keményvonalas” módszerekhez folyamodik, és nem az ES File Explorer File Manager alkalmazással hozza össze a kapcsolatot, akkor esélyes, hogy némi pénzt be kell áldoznia erre, akár a kényelmesebb WiFi-s megoldást, akár az OTG kábelest választja.

Most az érthetőség kedvéért bontsuk szét a médialejátszókat külön videó- és zenelejátszó alkalmazásokra. Videók lejátszására az MX Playert ajánlom, véleményem szerint Android rendszerre ez a legjobb, ha pedig ez valamiért nem tetszene, a BSplayer is beválhat. Ha valaki megengedheti magának, akkor ezeket érdemes megvásárolni is. Zenelejátszónak az n7player jött be a legjobban nekem, és erre kevesebb panaszt is olvastam, mint a powerAmp-féle megoldásra.

ES File Explorer File Manager
ES File Explorer File Manager

Hazai viszonylatban a legátfogóbb tv streamszolgáltatás a MinDig TV-é, de vannak olyan adók, melyek nem foghatóak rajta, így az RTL Klub és a TV2 is kiesik. Az RTL Klubnak van egy RTL Most nevű alkalmazása, ez azonban Android 4.3-tól kezdődően egémozi üzemmódban működik (középen és kicsiben látható csak rajta az adás), egy éve már, hogy nem frissítették, szóval lassan felejtős kategória.

Netes rádiókból a TuneIn mindent visz, ebből is van fizetős verzió, de picit drágán adják, így érdemes várni egy akcióra. Akciókat pedig a legkönnyebben az AppSales alkalmazásával vadászhatunk, én hónapok óta használom, és elég sok pénzt takarítottam meg vele.

AppSales
AppSales

Azóta történt

  • Kémkedő zseblámpaprogram: ez egy igen-igen kemény világ

    Elsőre talán abszurdnak tűnik a történet, de valójában százával nyüzsöghetnek az ilyen adatvadász programok a piactereken, és nem könnyű fellépni ellenük.

Előzmények

  • Kihirdették az InnoApps verseny győzteseit

    A Huawei, a Microsoft és a European Young Innovators Forum által támogatott verseny fiatalokat ösztönöz fiataloknak szóló alkalmazások fejlesztésére.