Bekeményít a HDMI Forum, beárazták a vásárlók a virtuális valóságot

Blogoló: Computex, Acer, Fujitsu

Blogok terén az utóbbi hetek legérdekesebb eseménye a Computex volt. Idén ismét két kollégánk járt kinn, akik rengeteg standot meglátogattak, igyekeztünk minden érdekes történésről, termékről beszámolni a Computex blogban. A bő egyhetes tudósítás alatt több mint ötven bejegyzés született. A prímet az Asus vitte, melynek hazai pályája Tajvan, több hardveres és mobil készülékes területen érdekelt. Így aztán hatalmas csillagszórást rendeztek megannyi újdonsággal, illetve a játékosoknak szánt ROG márka tizedik születésnapját ünneplő rendezvénnyel.

Természetesen a Computexen szintén hazai Acer is nagy erővel vonult fel. Bár ők a legtöbb újdonságot korábban, New Yorkban már a sajtó képviselői elé állították, most is láthattunk pár teljesen friss megoldást tőlük, például a vékony kávájú, grafikai munkához is elég jó BM320-as monitort. Hagyományosan erős volt az Acer notebook és tablet szekciója, és komoly fejlődésen ment át a játékosoknak szánt Predator almárka is.

Hazaérkezve egy karcsú Acer monitort láttunk vendégül a blogban. Az R231 vékony, IPS paneles, és ötvenezer forint körüli árával nem is olyan drága darab a 23 hüvelykesek kategóriájában. Felbontása Full HD, tehát 1920x1080 pixel, és fontos megjegyezni, hogy háttérvilágítása villogásmentes. Képével meg voltunk elégedve, hozza a hasonló árú konkurensek szintjét, egyedül lapos szögből nézve romlott a vártnál jobban a minősége. További Acer vonatkozású érdekességek olvashatóak a blogban.

A Fujitsu blogban a hagyományos, minden évben megrendezett magyar eseménnyel, a Fujitsu Dayjel foglalkoztunk. A japán márka kellemes környezetben mutatta be partnereinek és ügyfeleinek a vállalat legújabb termékeit és fejlesztéseit. Korábban már foglalkoztunk a friss Lifebook laptopokkal, Stylistic tabletekkel, Esprimo asztali gépekkel és Celsius munkaállomásokkal, de itt együtt volt látható a teljes kínálat Fujitsu szerverek és technológiai vívmányok társaságában.

Beszámoltunk egy érdekes Fujitsu akcióról is, ami a notebooktulajdonosokat érinti, és a hónap végéig aktuális. A Fujitsu hazai forgalmazói kereskedő partnereinek, a Notebookspecialista és a Laptop.hu pedig a felhasználóknak ad most ingyen dokkolót a Lifebook E szériás laptopok mellé. Ezek a vállalati környezetbe szánt modellek teszik ki a márka eladásainak több mint kétharmadát, ráadásul a dokkoló néhány generációhoz visszafelé kompatibilis, illetve más modellekkel, például a Celsius mobil munkaállomásokkal is használható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!