Bekeményít a HDMI Forum, beárazták a vásárlók a virtuális valóságot

Felvásárlások, robotok és lopott jelszavak

Végre elkészült a Viber Windows 10-re írt (univerzális, azaz asztali és mobil) változata, ami teljes funkcionalitással bír, majd a vállalat bejelentette, hogy egy héten keresztül száz országba ingyenesen telefonálhatnak a magyarok, ezt még a hétvégén bárki kipróbálhatja.

A Microsoft felvásárolja az üzleti világ Facebookját, a LinkedInt 26,2 milliárd dolláros áron. Hogy ezek után mi fog történni, sikerül-e az integráció, nehéz kérdés. A redmondiak korábbi akvizícióival, illetve hogy hogyan jutottak a marihuána-bizniszig, külön foglalkoztunk a napokban.

A Microsoft megveszi a LinkedInt
A Microsoft megveszi a LinkedInt [+]

Miközben a Boston Dynamics tervezte törpenövésű robotzsiráf elcsúszott egy banánhéjon, a hazai informatikai ipar gyászol: június derekán kiderült, hogy a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézetet felszámolják, jogutódja a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség részeként tevékenykedhet, de ez már sosem lesz ugyanaz a sikeres, szaktudásban és fejlesztési bázisban erős intézmény.

Az Egyesült Államokban elkészült a drónok működését szabályozó csomag, amit folyamatosan fejlesztve, kiegészítve csiszolnak majd tökéletesre. Ez akár mintaként is szolgálhat a világ többi országa számára.

A Samsung kutatása szerint Európában a magyarok átlagon felüli érdeklődést mutatnak a technológiai innovációk iránt, így a UPC bejelentése, hogy hét napig visszanézhető tévézési élményt kínálnak, nyilván sokakat felvillanyoz. Bár igaz, hogy a Netflix sem váltotta be a hozzá fűzött reményeinket, időeltolásos tévé pedig már 2008 óta van az országban, csak azt Tegnap TV-nek hívják.

A magyarok jobban lelkesednek a technológiáért, mint mások
A magyarok jobban lelkesednek a technológiáért, mint mások

Ahogy a kormány azt a taxisoknak ígérte, még a tavaszi ülésszakban keresztülvitték a parlamenten azt a törvénymódosító csomagot, amivel blokkolható lett az Uber, illetve keményen büntethetőek a sofőrök. Kipróbáltuk a legjobbnak mondott taxis alkalmazásokat, hogy olvasóink akkor se essenek kétségbe, ha nincs kedvük diszpécserrel beszélgetni, de autót rendelnének, és az amerikai startup alkalmazása esetleg tényleg az online fogadási oldalak sorsára jut.

A Vodafone és a Digi is nyert némi frekvenciát az NMHH 3,5 GHz-es sávú tenderén, egy ausztrál tinédzser pedig 50 ezer dollárt költött el arra, hogy otthonról közvetítő játékosokat támogasson. Megpróbálta az utolsó pillanatban visszavonni a tranzakciókat, de a trollkodás nem jött össze, a PayPal megtagadta a pénzvisszafizetést.

Az Uber jött, a taxisok appokat frissítettek, az Uber betiltható lett
Az Uber jött, a taxisok appokat frissítettek, az Uber betiltható lett

Hat éven keresztül üldögélt és játszott (bár a szigetországi fiú pénzéből nem kapott) munkahelyén egy szoftverfejlesztő, akire tesztelői feladatokat osztottak, de inkább ellógta a munkaidőt. Mire végre kirúgták, kódolni is elfelejtett, de megfogadta, hogy ezentúl másképp lesz. Ha majd frissíti a LinkedIn profilját, neki is oda kell figyelnie, hogy a MySpace, a VK és több másik szolgáltató mellett az üzleti közösségi oldalról is hatalmas mennyiségű felhasználói adatot loptak el a bűnözők, ezt pedig még a Half Life szériából megismert bűnmegelőző City Scannerek sem tudták volna megakadályozni, pedig Oroszországban már próbarepülésen is járt az egyik, villanóval felszerelt gépjárőr.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!