Retro reinkarnációk

Elő a SNES kazettákkal!

Tonnaszám tölthetünk le kiváló grafikájú játékokat okostelefonunkra, de ha QAOP vagy WASD billentyűkombinációkon, még inkább játékkonzolokon nőttünk fel, akkor különösen hiányolni fogjuk a fizikai gombokat.

A 8 Bitty Retro Gamepad egy 30 fontos, saját akkumulátoros kis kütyü, mely Bluetooth révén használható többféle okostelefonnal, és nagyon emlékeztet a jó öreg NES (Nintendo Entertainment System) konzol kontrollerére. Működik az iOS-re elérhető Atari Greatest Hits csomaggal is az iCade szoftverekkel, melyek között Sinclair Spectrum játékgyűjteményt is találhatunk. A beszámolók szerint Androidon több emulátorral is használható, de sajnos a kompatibilitás nem garantált, leginkább az iPhone tulajdonosokra gondoltak a tervezők.

Kicsit többet áldoztak a periféria oldalról elhanyagoltabb androidos készülékek támogatására a Gametel fejlesztői. Mobil játékkonzol vezérlőjük több Android-alapú okostelefonnal megy, mint a Bitty és kicsit olcsóbb is. Ha a telefon nem túl nagy, akkor beilleszthető a kontrollerre épített tartóba is, így kézből is játszhatunk. A támogatott játékok sora megtalálható a termék weboldalán.

Ha megvannak még a réges-régi NES és SNES kazetták, akkor újra érdemes lehet előszedni őket – persze csak ha megvan a Super Nintendo hordozható reinkarnációja. A mintegy 80 dollárért vesztegetett kütyü olyan játékvezérlőt formáló mobil konzol, melybe beleilleszthetjük a régi kazettákat. Adnak hozzá két társkontrollert többjátékos módhoz, 8 órán át bírja a terhelést, tévére dugható, szóval irány a pince (vagy padlás) és elő az olyan régi klasszikusokkal, mint a Super Mario vagy a Donkey Kong! Ha sokallnánk az árát, akkor feleannyiért választhatjuk a szobai, tévére köthető Retro Duo változatot is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények