Sony Ericsson T630

Nőiesebb formák

A T610 után hamar érkezett az utód, a T630. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy miben más, miben több az új modell.

A T610 csiszolt és lakkozott fém- és műanyag borításával visszafogott eleganciát sugall, ezzel egyértelműen népszerűbb lehet a férfiak körében, mint fiatalabb társa. Ez ugyanis kisebb, mint elődje, több színben kapható (például gyöngyház vagy lakkfekete), és a billentyűzete sem olyan puritán, ezért a T630 inkább női telefon. Szerintünk.

Egy hajszálnyival – 1–2 milliméterrel és 2,5 grammal – kisebb lett a készülék (102 x 43 x 17 mm, 92,5 gramm), miközben szembetűnően nagyobb billentyűzetet kapott, ezáltal egy kis K700i-érzést csempészett a gyártó a dizájnba. A kijelző mérete nem változott (120 x 160 pixeles felbontás, 65 000 színárnyalat), minőség viszont javult, köszönhetően a STN-LCD konstrukciót felváltó TFT technológiának.

Ha körbeforgatjuk a telefont, jobb oldalt a szokásos hangerőszabályzó- és kameragombot találjuk. A bal oldali kezelő az online csatlakozást hivatott meggyorsítani, míg a bekapcsológomb a telefon tetején kapott helyet az infraporttal együtt. A telefon hátlapján ott figyel egy majdnem VGA-felbontású kamera és az önarcképkészítést segítő tükör.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Sony Ericsson Z200

    A széthajtható telefon nem bőséges szolgáltatásaival, hanem sajátos formavilágával hívja fel magára a figyelmet.

  • Melyik mobilt szeretjük?

    Hazánkban is komoly verseny van a mobilgyártók között, ám az itthoni piaci adatokról nincs pontos információ.

Előzmények