1,2 milliárd iPhone talált eddig gazdára

Erős negyedévet zárt az Apple, bár a kínai piacon 10 százalékos a visszaesés a tavalyi számokhoz képest. Tim Cook AR nagyhatalommá válna.

Az Apple negyedéves beszámolója alapján az előző negyedben 14 százalékkal több iPadot adtak el (11,42 milliót), mint egy évvel korábban, ezzel 13 negyedéve tartó csökkenési tendenciát sikerült megfordítania a vállalatnak. Minden bizonnyal a nemrégiben bemutatott, olcsóbb táblagépből fogyott sok, ugyanis a terület árbevétele csak 2 százalékkal volt magasabb a tavalyinál.

A globális iPhone eladások 1 százalékkal nőttek, 41 millió talált gazdára áprilistól június végéig. Ez a várakozásokat némileg alulmúlta, előzetesen százezerrel többet vártak. Macből 4 millió 292 ezer talált gazdára. Az összesített árbevétel a negyedévben 45,4 milliárd dollárt ért el, ez 7 százalékkal combosabb 2016 azonos időszakához képest, és felülmúlta a várakozásokat (44,95 milliárd dollár).


(forrás: Apple) [+]

Tim Cook a befektetői tájékoztatón az eredményeket "nagyon erősnek" nevezte, illetve elárulta, hogy az elmúlt tíz év során összesen 1,2 milliárd iPhone-t adtak el. A vezérigazgató elmondta, hogy az Apple Watch a júniusban lezárt negyedben 50 százalékkal fogyott jobban tavalyhoz képest. Arról is beszélt, hogy az egyelőre béta szakaszban járó ARKit iránt nagy az érdeklődés fejlesztői körökben, őszre szerinte az Apple rendelkezik majd a legnagyobb kiterjesztett valóság platformmal.

Kínában nem teljesített igazán jól a vállalat, a bevételek 10 százalékkal maradtak el a tavalyi, azonos negyedévhez képest. Ezzel kapcsolatban Tim Cook azt mondta, hogy egyfajta várakozás figyelhető meg a piacon, sokan az új iPhone szériára várnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények