A Google a tőzsdén is csúcsot döntött

A Google részvényeinek ára hétfőn 484,64 US dolláros csúcsot ért el. Az eddigi rekordot a januári 475,11 dollár jelentette, s míg a vállalat papírjai ezek után, márciusban 330 dollár körüli áron cseréltek gazdát, hétfőn újabb csúcsot döntve 480,71 dolláron zártak, ami 21,11 dolláros, 4,6 százalékos növekedést jelentett.

A befektetők lelkesedését és tovább erősödő bizalmát minden bizonnyal az okozta, hogy a Google harmadik negyedévi profitja közel duplája az elemzők előzetes becslésének, s a 733 millió dolláros nyereség szinte teljes egészében a hirdetésekből származik. Ezek az eredmények megerősítették a Google jelentős piaci előnyét versenytársaival, a Yahooval és a Microsofttal szemben, hiszen tevékenységének és eredményeinek köszönhetően a Google továbbra is uralkodó szereplője az online hirdetési piacnak.

A Google piaci értéke jelenleg körülbelül 146 milliárd dollár, s ez magasabb, mint például az IBM, az Intel vagy a HP becsült értéke, s így az Egyesült Államokban a 148 milliárdot érő Cisco mögött a Google a 14. abban a rangsorban, melyet az Exxon Mobil vezet 416 milliárd dollárral. Az elemzők már a következő negyedévi eredményeket találgatják, ám a cégvezetés egyelőre elzárkózott az ilyen jellegű információk kiadásától. Ennek ellenére bizonyos elemzők nem tartják lehetetlennek, hogy a Google részvényei hamarosan elérhetik az 500 dolláros határt.

Azóta történt

Előzmények