A HP 1,6 milliárd dollárért megveszi az Opsware-t

A HP megállapodást írt alá az adatközpont-automatizáló szoftvereket szállító Opsware Inc. felvásárlásáról. A PC-gyártó 14,25 dollár készpénzt fizet az Opsware minden egyes részvényéért, ami – a cég meglévő készpénzállományával és adósságaival korrigálva – mintegy 1,6 milliárd dolláros cégértéknek felel meg a teljes részvényállományra vetítve.

Az ügylet lezárását követően a HP az üzleti technológia optimalizálását támogató BTO (Business Technology Optimization) szoftverportfólióba építi be az Opsware termékeit. A HP nagyvállalati IT-felügyeleti szoftverei és az Opsware alkalmazásai teljes körűen integrált, átfogó IT-automatizációs megoldások kialakítását teszik lehetővé – állítja a vállalat. A Mercury Interactive és a Peregrine Systems után az Opsware a következő célvállalat abban a stratégiai felvásárlássorozatban, amellyel a HP erősíteni próbálja vezető pozícióját a BTO-piacon.

„Az Opsware felvásárlásával a HP Szoftverüzletága napjaink egyik legkritikusabb problémájára reagál: lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy kézben tartsák az adatközpont üzemeltetésének fokozódó komplexitását és költségeit” – mutatott rá Thomas E. Hogan, a HP Szoftverüzletágának alelnöke. A tranzakció lezárását követően – amelyre várhatóan még az év vége előtt sor kerül – az Opsware a HP Szoftverüzletágának részévé válik. Ben Horowitzot a Hogan közvetlen irányítása alá tartozó Business Technology Optimization szervezet vezetőjévé nevezik ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények