Kinevezték a hazai Sun új vezérét

A Sun Microsystems Kft. ma jelentette be, hogy július 15-től Hernádi József megbízott ügyvezető igazgató, korábbi általános ügyvezető-igazgatóhelyettes, a Sun regionális – közép-európai – megoldásszállító üzletágának vezetője tölti be a cég ügyvezető igazgatói posztját. A 35 éves szakember feladata a Sun Microsystems hazai leányvállalatának operatív irányítása.

Hernádi József 1996-ban végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karán. A diploma megszerzését követően saját tulajdonú cégét vezette, majd 1998-tól az Unisoftware Kft.-nél projektvezető lett. 2000-től a cég jogutódjánál, a T-Systems Unisoftware Kft.-nél a rendszerintegrációs ágazat vezetője. 2002-től üzletfejlesztési igazgatóként folytatta pályafutását, ahol korábbi feladatai mellett a szakmai stratégia és a cégarculat, valamint a szolgáltatásportfolió kialakításáért és fejlesztéséért is felelt, és közreműködött a T-Systems magyarországi integrációjának előkészítésében is.

A vezetőváltás nem érinti a Sun magyarországi piaci stratégáját, amelynek jegyében a vállalat az elmúlt három évben szolgáltatási modellekkel (például. Solaris és Java mesterkurzusok) és komplex szoftverprojektekkel (Sun Identity Management bevezetések) erősítette piaci pozícióját az informatikai infrastruktúrát szállítók között. Amint arról lapunk is beszámolt, március végén váratlanul távozott a Sun hazai leányvállalatának éléről Hegedüs Gábor ügyvezető, akit a HP Magyarország csábított el.

Azóta történt

Előzmények