A HP erősített az x86-os szerverek hazai piacán

Az IDC piackutató cég nemrégiben nyilvánosságra hozott adatai szerint a HP 2004 második negyedévében az x86-os processzorarchitektúrára épülő szerverek hazai piacán 52 százalékra növekelte piaci részesedését, míg forgalmának volumenét több mint 40 százalékkal sikerült növelnie. Mindez azt jelenti, hogy a hazánkban április és június között eladott, mindösszesen 2250 iparági szabvány-szerverből kiterjedt partnerhálózata segítségével 1170-et a HP értékesített.

Hasonló folyamatok zajlottak Magyarország tágabb környezetében, az EMEA (Europe, Middle East and Africa) régióban is: a HP-nak itt is egy eleve magas (40 százalékot meghaladó) bázisról sikerült még tovább növelnie piaci részesedését, amely így elérte a 42,2 százalékot. Ez konkrét számokra lefordítva több mint 178 ezer eladott szervert jelent, mindössze 3 hónap leforgása alatt. Az elmúlt év hasonló időszakával összehasonlítva a HP eladásai több mint 40 ezer darabbal (27,6 százalékkal) nőttek, vagyis a cég a piac egészénél gyorsabban növekedve, konkurensei ellenében szerzett újabb részesedést.

Külön érdekesség, hogy a HP nemcsak az összesítésben, hanem a régió országait külön-külön vizsgálva is mindenütt az élen végzett, sőt az IDC által vizsgált országok jelentős részében piaci részesedése immár meghaladja három legnagyobb vetélytársának (Dell, IBM, FSC) egyesített eredményét is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények