Az it-vezetők szerint a HP a legmegbízhatóbb

Egy közelmúltban végzett felmérésben a Computerworld és az InterUnity Group munkatársai mintegy 1200 informatikai vezetőnél és szakembernél érdeklődtek a vezető it-vállalatokkal kapcsolatos benyomásaikról. A nyolc kategóriából hatban – a vevői várakozásoknak való megfelelés, a vevő üzleti teljesítményéhez való hozzájárulás, a termékminőség, a termék megbízhatósága és a licencpolitika – a HP kapta a legmagasabb pontszámot – közölte a cég magyarországi leányvállalata. A megkérdezettek összesítésben az alábbi sorrendet állították fel a felmérésben részt vevő vállalati informatikai szolgáltatók között: HP, IBM, Dell, Sun, Oracle, EMC, Microsoft, Computer Associates, PeopleSoft és SAP.

Az InterUnity vevőelégedettségi indexe (ICSI), amelyet a Computerworld is használt a felmérés folyamán, azon alapult, hogy hány vevő minősítette a forgalmazót kiválónak vagy jónak, és ezt az eredményt módosította azon vevők száma, akik gyenge minősítést adtak. A HP ICSI-pontszáma 136 lett, ezzel az összesített értékelés első helyezettjévé vált. Az átlagos pontszám 100 volt. A 10 legnagyobb informatikai forgalmazó vevői 2004. április 5. és május 14. között válaszoltak, miután e-mailben felkérést kaptak a részvételre. A felmérésben résztvevők 64%-a legalább vezető beosztásban dolgozik, a többi értékelő műszaki vagy vezető műszaki munkatárs volt.

A felmérés több mint 30 iparági csoport (termelővállalatok, egészségügy, bankszféra, repülőipar és pénzügyi szolgáltatók) bevonásával készült. A részletes adatok (ingyenes regisztráció után) a Computerworld oldalán érhetők el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM
  • HP

Azóta történt

Előzmények