A Lenovo átveheti a Sony PC-gyártó üzletágát

Igencsak megjött az étvágya a Lenovónak az utóbbi időben. A világ legnagyobb PC gyártója az elmúlt hetekben két nagy akvizíciót is bejelentett, 2,3 milliárd dollárért az IBM x86-os szerver üzletágát, 2,91 milliárdért pedig a Motorola Mobilityt tervezi átvenni, amint az illetékes állami hatóságok is rábólintanak a tranzakciókra. Ma pedig a Reuters hírügynökség a japán NHK-ra hivatkozva azt írta, hogy a kínai vállalat a Sonyval is tárgyal a veszteséges PC-gyártó üzletág Japánon kívüli átvételéről.

A Sony korábban már beszélt arról, hogy változtatni fog a Vaio termékekhez kapcsolódó stratégiáján, és a mostani értesülést sem cáfolta, de közleményében pontatlannak nevezte az NHK beszámolóját. Részletesebb információt azonban nem adott, a lépés pedig a Lenovo eddigi terjeszkedési stratégiáját figyelembe véve ésszerűnek tűnik, hiszen a Vaio márkanév a világ számos országában nagyon jól cseng a felhasználók fülében.

A világ egyik legnagyobb hitelminősítő intézete, a Moody’s múlt héten bóvli kategóriába minősítette le a Sony adósbesorolását.

Azóta történt

  • Majdnem lettek MacOS-t futtató Sony VAIO-k

    Igaz nem mostanában, hanem több mint egy évtizede, amikor Steve Jobs éppen próbálta feltámasztani poraiból az Apple-t.

Előzmények

  • Kiszáll az x86-os szerverek piacáról az IBM, a Lenovo mindent visz

    Régóta nyílt titok volt, hogy az IBM szeretne túladni az x86-os szerver üzletágon, a Lenovo pedig a PC-gyártó részleg után ezt is megvenné, de a felek az árban nem tudtak megegyezni – mostanáig.

  • Továbbra is hasít a Lenovo

    A kínai gyártó mára stabilan az első számú PC-gyártóvá vált, okostelefon-eladásai hatalmasat ugrottak, és a tabletek is szépen fogynak.