A Microsoft csapatai megindultak a hirdetési piac felé


Brian McAndrews és Kevin Johnson
Forrás: komotv.com

A két hatalmas cég, a Microsoft és a Google szinte egyszerre jelentett be olyan lépést, amely azt jelzi, hogy a másik „vadászterületéből” igyekeznek valamennyit megszerezni. A Google a StarOffice bevonásával az irodai alkalmazások piacából kíván egy szeletet, a Microsoft pedig a hirdetési tortából akar nagyobb adagot új fejlesztései révén.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Microsoft internetes terjeszkedései stratégiájának egyik elemeként elindította az aQuantive hirdetési vállalat felvásárlását, s erre nem kevés pénzt, hatmilliárd dollárt áldozott. A vállalat mai közleménye szerint augusztus 13-án a Microsoft lezárta az aQuantive akvizícióját, s ugyanakkor megalapította a cég reklám- és kiadói megoldások (Advertiser and Publisher Solutions – APS) üzletágát, mely a hirdetők és kiadók számára kifejlesztendő új üzleti modell megalkotásáért lesz felelős. A célkitűzés szerint feladata lesz a különböző hirdetési platformok (köztük az Atlas, a DRIVEpm, az MSNDR és a Microsoft AdCenter) kifejlesztése és marketingje csakúgy, mint a feltörekvő hirdetési típusok (a mobil- és a játékokban feltűnő reklámok) fejlesztése, valamint az Avenue A | Razorfish ügynökséggel való együttműködés kialakítása.

A divízió vezetője Brian McAndrews, az aQuantive vezérigazgatója lesz, aki közvetlenül Kevin Johnsonnak, a Microsoft platformokkal és szolgáltatásokkal foglalkozó részlege vezetőjének tartozik beszámolási kötelezettséggel.

„A mai napon jelentős lépést tettünk a 40 milliárdos online hirdetési, illetve a 600 milliárdos reklámüzletbe való belépés felé. Ezek az üzletágak egyre inkább az online és az IP-alapú platformok […] felé mozdulnak el. Az aQuantive technológiáinak és szakembergárdájának átvétele rendkívül fontos stratégiai befektetés, és nagy előrelépést jelent abban, hogy terveinknek megfelelően hamarosan a két legnagyobb online hirdetési platform egyikévé váljunk” – kommentálta a fejleményeket Kevin Johnson.

Azóta történt

Előzmények