A PeopleSoft nem adja magát

Tegnap az üzleti szoftvereket gyártó PeopleSoft igazgatótanácsa arra kérte részvényeseit, hogy ne fogadják el az Oracle „legkedvezőbb és egyben végső”, a részvények darabjáért 24 dollárt kínáló felvásárlási ajánlatát. Dave Duffield, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a tanács szerint a PeopleSoft jóval többet ér a felkínált összegnél (mely összesen 9,2 milliárd dollárra rúg).

Amint arról beszámoltunk, az Oracle a múlt héten azt követően tett új felvásárlási ajánlatot, hogy az Európai Bizottság bejelentette: nem gördít akadályt a két vállalat egyesülése elé. Akkor Jeff Henley, a cég elnöke arra buzdította a PeopleSoft-részvényeseket, hogy minél hamarabb kínálják fel eladásra papírjaikat, mert az ajánlat november 19-ig áll, ha addig nem sikerült megszerezni a kibocsátott részvények 50 százalékát, Larry Ellison vállalata feladja az akvizíció tervét.

A PeopleSoft azonban így is arra számít, hogy a részvényesek egy része az eladás mellett dönt, ami az igazgatótanácson belül hatalmi harcokat szülhet. (A tanács tagjainak felét ugyanis a részvényesek választják.) Az Oracle a bejelentést követően megismételte: ez az utolsó ajánlat, ha a kibocsátott papírok több mint fele nem kerül a céghez, feladják az ellenséges szándékú akvizíció tervét. Larry Ellison elmondta, hogy tiszteletben fogják tartani a tulajdonosok döntését.

Azóta történt

Előzmények