A „Szöcske” összeköti a Microsoft és Linux fejlesztőket

Új eszköz kerül ma a Visual Studio .Net fejlesztők kezébe: egy ingyenes plug-in segítségével ezentúl Linux alá is egyszerűen készíthetnek alkalmazásokat. A hivatalosan Visual MainWin for J2EE-ként elkeresztelt, de becenevén csak “Grasshopper” (Szöcske) névre hallgató szoftvert a Mainsoft fejlesztette ki. A Grasshopper elkészítése egy kétéves együttműködés gyümölcse, amelyben a nyílt forrásokat támogató Mono fejlesztőcsapattal dolgoztak együtt. A Mono célja egy olyan nyílt forrású fejlesztőkörnyezet kifejlesztése, amely leválthatja a Microsoft .Netet.

A most elkészült plug-in segítségével Windowshoz, Linuxhoz, illetve bármilyen Java-platformhoz fejleszthetők alkalmazások Visual Studio, C# és Visual Basic .Net-eszközökkel. A Grasshopper-felhasználók megoszthatják egymással fejlesztéseiket, class-könyvtáraikat és a Grasshopperhez készített javításaikat.

Az eszköz a mai naptól két változatban is letölthető a fejlesztők honlapjáról, ezek közül azonban csak a Developer Edition ingyenes, az Enterprise Edition próbaverzióját 30 napig használhatjuk. A Grasshopper oldalán a nyílt forráskódhoz is hozzáférhetünk.

Azóta történt

Előzmények