A tolvajok és a hűtlen partnerek sincsenek többé biztonságban

A Watch Anywhere Monitoring Camera névre hallgató eszköz leginkább egy webkamerára hasonlít, és elsősorban bűnmegelőzési rendszernek szánták, ám kétségtelen, hogy alkalmas lehet a hűtlen házastárs lefülelésére, vagy a gyerekek ellenőrzésre is. A készülék meglehetősen egyszerű elven alapul: ha a megfigyelendő helyiségben elhelyezett eszköz mozgásérzékelője észleli az esetleges behatolást, vagy más nemkívánatos eseményt, akkor három másodperces videót készít, majd továbbítja azt a felhasználó mobiltelefonjára.

Adrian Lawrence, az Anywhere Group ügyvezetője szerint ez rendkívül hasznos funkció, mivel a beérkezett üzenet után – ha szükség van rá – azonnal értesíthető a rendőrség, hogy elfogja a hívatlan látogatót. További hasznos funkció, hogy egy telefonhívás segítségével arra utasítható a készülék, hogy elküldje a megfigyelt területről készült pillanatnyi képet, a beépített mikrofon pedig arra is használható, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük a kamera előtt zajló eseményeket.

A 495 dollárba kerülő, az éjszakai lefülelésekhez infra móddal is ellátott eszközt tegnap mutatták be egy melbourne-i kiállításon, ám egy ausztrál civil szervezet hamar hangot adott aggodalmának, mely szerint félő, hogy sokan kukkolásra használják majd a speciális kamerát.

Azóta történt

Előzmények